Thumbnail
ΟΛΜΕ

Ο.Λ.Μ.Ε.

Κορνάρου 2 & Ερμού

ΤΗΛ: 210 32 30 073 -  32 21 255

FAX: 210 33 11 338

www.olme.gr

email:[email protected]      Αθήνα, 1/10/2014     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ καταδικάζει την απαράδεκτη και άδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που, προφανώς με κυβερνητική παρέμβαση, αναγνώρισε ως συνταγματικές και νόμιμες τις διαθεσιμότητες – απολύσεις εκπαιδευτικών και την κατάργηση 50 ειδικοτήτων με το ν.4172/13, οι οποίες με τη σειρά τους έφεραν και την κατάργηση τριών σημαντικών τομέων στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ και σταμάτησαν βίαια τις σπουδές χιλιάδων μαθητών.

Αποδείχτηκε περίτρανα για μια ακόμα φορά, ότι και ο θεσμός της δικαιοσύνης, στο μεγαλύτερο μέρος της, έχει τεθεί σε διατεταγμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης των πιο ακραίων μνημονιακών πολιτικών σκληρής λιτότητας και περικοπών της Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Πολιτικές που έχουν στόχο το ξεπούλημα της Παιδείας,  της Υγείας, τη διάλυση του όλων των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, την άρση της μονιμότητας, τις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την ψυχική εξουθένωση των εργαζομένων με στόχο τη χειραγώγηση τους.

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις από τη μεριά της κυβέρνησης, που στρώνουν το δρόμο στις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων από το 1911.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας, τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την κυβέρνηση συνολικά να δώσουν λύση τώρα στην 15μηνη ομηρία των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Καμία απόλυση εκπαιδευτικού, να επιτρέψουν όλες οι ειδικότητες που καταργήθηκαν και οι εκπαιδευτικοί που δίδασκαν σε αυτές στα ΕΠΑΛ. Κανείς εκπαιδευτικός έξω από τις εκπαιδευτικές δομές του Υπουργείου Παιδείας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους -τώρα που έπεσαν οι μάσκες και είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι ο μοναδικός δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα- να  ενώσουμε τις φωνές μας και να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. 

Να πάρουν την απάντησή μας,  μέσα από πιο μαζικούς, ενωτικούς, και αποφασιστικούς αγώνες.

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλεκτρονικό τσιγάρο
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Οι κίνδυνοι των αρωματικών ενώσεων: Ανάγκη για σφιχτότερη ρύθμιση και δημόσια ευαισθητοποίηση
Η ανασκόπηση των χημικών ουσιών και των τοξικών επιπτώσεων των αρωματικών γεύσεων στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και η ανάγκη για αυστηρότερη ρύθμιση και...
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Οι κίνδυνοι των αρωματικών ενώσεων: Ανάγκη για σφιχτότερη ρύθμιση και δημόσια ευαισθητοποίηση
sxoleio
Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους
Εκπαιδευτικοί: O υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1η Μαΐου
Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί η μισθοδοσία στους λογαριασμούς τους