Thumbnail
Συντονιστικό νηπιαγωγών

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

www.nipiagogoi.gr

Σήμερα   Παρασκευή 11/4/2014, στο Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Παιδείας θα πρέπει να έχουν φτάσει τα προκατασκευασμένα αποτελέσματα για την συγκρότηση ομάδων στα πλαίσια της ΑΕΕ. (ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ). 

Σήμερα Παρασκευή 11/4/2014, το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη «σύμφωνη γνώμη» των εκπαιδευτικών για την διαδικασία της ΑΕΕ, ενώ οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε καθεστώς επιστράτευσης-ανάθεσης και ενώ το 93% των εκπαιδευτικών εναντιώθηκαν στην εφαρμογή της. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία που στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα είναι «θετικά» για το Υπουργείο, είναι βέβαια ψεύτικα και εγείρουν ζήτημα νομιμότητας, γιατί καταπατούνται οι αρνητικές αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, του κυρίαρχου οργάνου δημοκρατίας κάθε σχολείου. Και το πιο σημαντικό είναι ότι όλα αυτά έρχονται για να καλλιεργήσουν την κουλτούρα αξιολόγησης, μια «δημοκρατική διαδικασία» όπως διαφημίζεται, αλλά επιβάλλονται με κουλτούρα στρατιωτικού νόμου.

Οι εκπαιδευτικοί από πολύ νωρίς όμως, κατάλαβαν το σχέδιο του Υπουργείου: ότι πίσω από τη μάσκα της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας κρύβεται η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με στόχο την χειραγώγηση και τις απολύσεις τους.

Για το λόγο αυτό οι αντιδράσεις ενάντια στην αυτοαξιολόγηση, αλλά και την αξιολόγηση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουμε δει (συγκέντρωση υπογραφών, κινητοποιήσεις, απεργία  με ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά συμμετοχής κ.ά.).

Τόσο το ΙΕΠ όσο και το Υπουργείο εξακολουθούν να υποστηρίζουν με λύσσα τη γενίκευση του προγράμματος. Δεν είναι μόνο τα 8.000.000 ευρώ που θα πάρουν από το πρόγραμμα, είναι και η καλή διαγωγή που θα δείξουν προς τα αφεντικά από την Ευρώπη, με το να παρουσιάσουν στοιχεία ότι ξεκίνησε η αξιολόγηση και στην Ελλάδα. Έτσι θα εκταμιεύσουν τεράστια ποσά και θα την επιβάλλουν έστω και με στρατιωτικό νόμο.

Οι ενέργειες του Υπουργείου είναι πέρα από κάθε λογική για μια δημοκρατική χώρα.

Σε ό,τι αφορά το Νηπιαγωγείο, δεν γνωρίζουν ούτε τι στέλνουν ,ούτε πως και πότε το στέλνουν. Οι ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ.

Οι ίδιοι οι συντάκτες των εγκυκλίων δεν βάζουν ούτε το όνομά τους στην εγκύκλιο, γιατί φοβούνται και τρέμουν στην ιδέα ότι θα τους ζητήσουμε πληροφορίες στις οποίες δεν είναι ικανοί να απαντήσουν.

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές και οι Διευθυντές Εκπαίδευσης ενεργούν όπως νομίζουν, με ιδιότυπη στάθμιση και κατά περίπτωση! Στην Αιτωλοακαρνανία έδωσαν στους Νηπιαγωγούς να συμπληρώσουν φόρμες που προορίζονταν για καθηγητές, στη Ζάκυνθο τους κάλεσαν να φτιάξουν τα πρακτικά στο γραφείο, στη Θεσσαλονίκη δεν τους κάλεσαν καθόλου, η Ορεστιάδα φλέγεται από τις απειλές συμβούλου που έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια της, σε άλλες περιοχές τους τηλεφωνούν ακόμα και στο σπίτι τους και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης «με όποιον τρόπο μπορούν…» -όπως αναφέρει η εγκύκλιος, σπεύδουν σαν πιστοί στρατηγοί του συστήματος να μαζέψουν τα ΝΑΙ στην ΑΕΕ, που στην πραγματικότητα είναι ΟΧΙ από τους εκπαιδευτικούς.

Ακόμα και συνάδελφοι Νηπιαγωγοί, που επέλεξαν το δρόμο της παραίτησης έχουν αναγκαστεί να κάνουν ανάθεση και συγκρότηση ομάδων εργασίας για την ΑΕΕ.

Επειδή τα Νηπιαγωγεία είναι ολιγοθέσιες μονάδες -είναι μόνο μονοθέσια ή διθέσια, ο/η Προϊστάμενος/η ως στέλεχος, θα πρέπει να παραμείνει στη θέση του/ης μέχρι το ΑΠΥΣΠΕ να κάνει δεκτή την παραίτηση -ίσως και μετά από ένα μήνα από την υποβολή της. Τα περισσότερα ΑΠΥΣΠΕ όμως, δεν κάνουν δεκτές παραιτήσεις παρά μόνο για λόγους ΥΓΕΙΑΣ! Για το λόγο αυτό θα πρέπει ο/η Νηπιαγωγός να δηλώσει ότι έχει σοβαρούς λόγους υγείας, υποχρεώνεται δηλαδή να πει ψέματα!

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ με συνέπεια και υπευθυνότητα στις πραγματικά πολύ κρίσιμες καταστάσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς και την εκπαίδευση και επειδή, όλες οι κινήσεις μας θα πρέπει να έχουν την απαραίτητη νομική κάλυψη προκειμένου να μην βρεθεί κανένας συνάδελφος σε δύσκολη θέση, απέστειλε στους Νηπιαγωγούς τις πρακτικές οδηγίες της ΔΟΕ.

Γνωρίζουμε βέβαια ότι μόνο  οι νομικού χαρακτήρα ενέργειες δεν θα λύσουν το πρόβλημα, αφού δεν στοχεύουν ουσιαστικά στη ρίζα του.

Η ΔΟΕ τώρα πρέπει να ενεργήσει δυναμικά, γιατί οι μεμονωμένες παραιτήσεις Διευθυντών δεν μπορούν να έχουν παρά μόνο ηθική παράμετρο, αφού θα γίνουν άμεσα αναπληρώσεις των παραιτηθέντων. Οι ομαδικές παραιτήσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων όμως, είναι ο εφιάλτης του Υπουργείου...

Για τους παραπάνω λόγους παραδίδουμε στη ΔΟΕ την πρώτη ομαδική πρόθεση παραίτησης Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων, η οποία αποτελεί και μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους/ες τους/τις συναδέλφους Προϊσταμένους/ες, έτσι ώστε με την υπογραφή μας για πρόθεση παραίτησης να συμβάλλουμε όλοι στον αγώνα κατά της εφαρμογής της αξιολόγησης - χειραγώγησης.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

Κοιν: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέτουμε στη διάθεσή σας την πρόθεση παραίτησής μας από τη θέση της Προϊσταμένης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στον αγώνα κατά της εφαρμογής της αξιολόγησης - χειραγώγησης (σύμφωνα με την υπ. αρ. Πρωτ.757-30/3/201 ανακοίνωσή σας), για τον καθορισμό της συλλογικής δράσης και στάσης μας απέναντι στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγης.

Αβδελά Αθηνά  8ο Νηπιαγωγείο Αγ.Δημητρίου

Αγαπητού Κοραλία Παπαδάκειο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

Ασβεστά Ειρήνη  4οΝηπιαγωγείο Ελευθερούπολης Καβάλας

Δίπλα Αναστασία  31ο  Νηπιαγωγείο Αθηνών

Ζαρκινού Βασιλική  15ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης

Κληρονόμου Κωνσταντίνα 15ο Νηπιαγωγείο Χανίων

Μότσιου Σπυριδούλα  38ο Νηπιαγωγείο Αθηνών

Ντούβου Μαρία 6ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω

Μουσιάδου Ειρήνη Νηπιαγωγείο Εξοχής ,Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη

Παπαδάκη Σταυρούλα 95ο  Νηπιαγωγείο Αθηνών

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα