ΕΛΜΕ Εύβοιας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το πειθαρχικό της συναδέλφου και αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ μας, κ. Δήμητρας Γιατράκου, εκδικάζεται την Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014, στη Λαμία.

Για την Παρασκευή, 4/4/14, η ΕΛΜΕ μας έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας και άλλη μια 3ωρη την ίδια μέρα η ΟΛΜΕ, 8-11 μ.μ. και 11-2 μ.μ. αντίστοιχα, προκειμένου να διευκολυνθούμε οι συνάδελφοι της Εύβοιας στη μετάβαση μας στη Λαμία προς στήριξη της συναδέλφου.

Το λεωφορείο της ΕΛΜΕ μας για τη Λαμία προς στήριξη της συναδέλφου θα αναχωρήσει από το Βούρκο, απέναντι από τα ΕΠΑΛ Χαλκίδας, την Παρασκευή στις 10:30 π.μ.. Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να δηλώνετε τη συμμετοχή σας στους αριθμούς 6936192429 (Χαρά Νίκα) και 6979217098 (Έφη Ψωίνου) μέχρι την Πέμπτη 3/4/14 το μεσημέρι.

Για το Δ. Σ.

Η πρόεδρος Η γεν. γραμματέας

Χαρά Νίκα Έφη Ψωίνου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΤΡΑΚΟΥ

Στις 18/9/2013, τρίτη ημέρα της απεργίας των εκπαιδευτικών, η συνάδελφος μας κ. Δήμητρα Γιατράκου, που υπηρετεί ως φιλόλογος στο Α’ Λύκειο Χαλκίδας, μπήκε με το αυτοκίνητό της και με μικρή ταχύτητα, στον αύλειο χώρο των Α’ Γυμνασίου και του Α’ Λυκείου, για να ξεφορτώσει απεργιακό υλικό, όπως ήταν επιφορτισμένη να κάνει, ως μέλος της απεργιακής επιτροπής του σχολείου της. Την επόμενη μέρα, φτάνει ανώνυμο ηλεκτρονικό μήνυμα στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, με το οποίο καταγγέλλεται το περιστατικό.

Στη δημοκρατία όμως οι άνθρωποι έχουν ονοματεπώνυμο και αναλαμβάνουν την ευθύνη των λόγων και των πράξεών τους, δεν κρύβονται πίσω από ανώνυμες κουκούλες.

Μετά όμως από ένα ολόκληρο μήνα, στις 17/10/2013, και αφού έχει διενεργηθεί προφορική προκαταρκτική εξέταση από την Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις από τη συνάδελφο,  της επιδίδεται απόφαση παραπομπής της σε ανώτερο πειθαρχικό συμβούλιο, η οποία βασίζεται ανάμεσα στα άλλα, και στο, από 27/9/2013 πηχυαίο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, που με ανυπόστατους ισχυρισμούς στήνει ένα σκηνικό τρόμου, μακράν από την υπηρέτηση της αλήθειας, πιστό όμως στην υπηρέτηση της υπερβολής.

Στις 15/11/2013, δυο μήνες μετά το περιστατικό και ένα μήνα από την γνωστοποίηση της παραπομπής της συναδέλφου σε ανώτερο πειθαρχικό, τα δαιμόνια ΜΜΕ της πόλης επανέρχονται δριμύτερα, ενημερώνοντας τους πολίτες, ότι ο υφυπουργός ΥΠΑΙΘ κ. Συμεών Κεδίκογλου έχει πράξει τα δέοντα και έχει θέσει, με υπογραφή του, την κ. Δήμητρα Γιατράκου σε αργία. Και ενώ η σχετική απόφαση αναρτάται στον ιστότοπο του υφυπουργού, μετά από τρεις μέρες, στις 18/11/2013, έως την Πέμπτη 21/11/2013, που  το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ επισκέφτηκε την προϊσταμένη κ. Καραμάνου, ούτε η ίδια, ούτε ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Παλιαλέξης, είχαν ενημερωθεί για την απόφαση αυτή. Η ίδια η ενδιαφερόμενη, ενημερώθηκε για την αργία της, η οποία μάλιστα είχε αναδρομική ισχύ, από τις 21/10/2013, μόλις την Παρασκευή 22/11/2013. Δηλαδή για ένα ολόκληρο μήνα, η συνάδελφός μας παρουσιαζόταν κανονικά στο σχολείο της, διενεργούσε τη διδασκαλία της, επιτελούσε όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντά της, ενώ βρισκόταν σε αργία, πράγμα που δεν γνώριζε ούτε η ίδια, ούτε ο Διευθυντής του σχολείου όπου υπηρετεί, ούτε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης, ούτε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Είναι φανερό πως ένας ολόκληρος μηχανισμός πειθαρχικών διώξεων εκπαιδευτικών στήνεται πάνω σε ανώνυμες καταγγελίες και θολές διαδικασίες και αυτό είναι που πρέπει να προβληματίσει τον/την καθένα/μια από  μας σοβαρά. Με το νέο πειθαρχικό, το τεκμήριο της αθωότητας καταργείται, η αυτοδίκαιη αργία είναι προ των πυλών και ο καθένας από εμάς έρμαιο κακόβουλων ισχυρισμών. Σε αυτή τη βιομηχανία διώξεων που στήνει μεθοδευμένα η κυβέρνηση, όλοι είμαστε δυνητικά ένοχοι. Δεν είναι μόνο θέμα προσωπικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας,  αφορά στην ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών συνολικά. Αν δεν αντιδράσουμε συνολικά και συντεταγμένα, αν αφήσουμε το φόβο που μεθοδευμένα καλλιεργούν να κυριαρχήσει, τότε κάποιοι άλλοι από μας θα είμαστε τα επόμενα θύματα.

Καταγγέλλουμε το νέο πειθαρχικό δίκαιο ως απολύτως αντιδημοκρατικό, καταγγέλλουμε την ανώνυμη διαδικασία και την όλη μεθόδευση της υπόθεσης. Στηρίζουμε τη συνάδελφο κ. Δήμητρα Γιατράκου απέναντι στην άδικη και κακόβουλη επίθεση που της γίνεται και θα είμαστε στο πλευρό της μέχρι την τελική δικαίωση. Υπογράφουμε μαζικά τη διαμαρτυρία

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η πρόεδρος                      Η γεν. γραμματέας

Νίκα Χαρά                      Ψωίνου Έφη

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ