Thumbnail
Πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας - Στις 7 μ.μ. σήμερα πλατιά συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπή

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ - ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Μετά τα χτεσινά δραματικά γεγονότα, πραγματοποιήθηκε μετά τις 12.00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας πλήθους εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα έξω από το ΥΠΑΙΘ, ενώ λίγο πριν τις 13.00 έγινε συνάντηση 4μελούς αντιπροσωπίας  της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, με τον Υπουργό Παιδείας.
Από τη συνάντηση αυτή προέκυψαν τα παρακάτω:
  • Ψηφίστηκε η παράταση -με αποδοχές- της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, για όσους έχουν υποβάλει αιτήσεις στις προκηρύξεις για την μετάταξη των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα σε άλλες θέσεις, μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων. (άρθρο  41)
  • Οι θέσεις Δ.Ε. που έχουν προκηρυχθεί στο Υπουργείο Υγείας για τους νοσηλευτές, έχουν τροποποιηθεί σε ΠΕ και  ΤΕ και πρόκειται άμεσα να προκηρυχθούν εκ νέου.
  • Τη Δευτέρα το πρωί 17/3 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου με το Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά για το θέμα των απολύσεων των εκπαιδευτικών. Στη συνέχεια θα γίνει συνάντηση του κ. Αρβανιτόπουλου με αντιπροσωπία της ΟΛΜΕ και Συντονιστικής Επιτροπής.
Επειδή υπάρχουν συνάδελφοι που δεν τους έχει δοθεί η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση σε καμία προκήρυξη, πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα οι -τουλάχιστον- 200 θεσμοθετημένες από τη βουλή θέσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, παρά την παράταση της διαθεσιμότητας, θα υπάρξουν τουλάχιστον 60 απολύσεις εκπαιδευτικών στις 22 Μάρτη και άλλων περίπου 150  μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό.
Κανείς να μη μείνει αμέτοχος στον ύστατο αγώνα, το κρίσιμο αυτό τελευταίο διάστημα, ώστε να μην υπάρξει καμία απόλυση στις την 22 Μαρτίου.
Καλούνται όσοι συνάδελφοι μπορούν, να συμμετέχουν στη σημερινή (14/3) πλατιά συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής στις 7 μ.μ. στα γραφεία της ΟΛΜΕ και οι υπόλοιποι να φροντίσουν να έχουν προσωπική ενημέρωση για τις επόμενες δράσεις μας.
 
ΘΑ ΑΝΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
  • Κανένας απολυμένος στις 22 Μάρτη
  • Να προκηρυχθούν τώρα τόσες θέσεις, όσοι και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα

diathesimoiekp.blogspot.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκος Χαρδαλιάς
Νίκος Χαρδαλιάς: «Αποφασίσαμε το κλείσιμο των σχολείων - Η Αττική σε κόκκινο συναγερμό»
Κλειστά σχολεία Αττική 21/1: Η επίσημη δήλωση Χαρδαλιά και η απόφαση για «λουκέτο» – Τι ισχύει για τηλεκπαίδευση λόγω κακοκαιρίας
Νίκος Χαρδαλιάς: «Αποφασίσαμε το κλείσιμο των σχολείων - Η Αττική σε κόκκινο συναγερμό»
sxoleia-xionia
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές της χώρας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο Τετάρτη
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά σε όλη την Ελλάδα
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές της χώρας δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο Τετάρτη
c_build_angle.jpg
Αποτελεί η Τεχνητή Νοημοσύνη απειλή για την υπαρξιακή μας υπόσταση;
«Είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη απειλή ή πρόκληση; Το Πανεπιστήμιο Πατρών ανοίγει διάλογο με φοιτητές και πολίτες διοργανώνοντας ανοιχτή διαδικτυακή...
Αποτελεί η Τεχνητή Νοημοσύνη απειλή για την υπαρξιακή μας υπόσταση;