Thumbnail
Κύθνος

Εν  έτει 2014, η Παιδεία συνεχίζει να είναι ο σάκος του μποξ. Φυσικά δε μπορούμε να βγάλουμε από το ‘’ρινγκ’’ τους γονείς και τα παιδιά οι οποίοι βρίσκονται στο έλεος του θεού και δέχονται τα Uppercut της κυβέρνησης, στερώντας το δικαίωμα στη  μάθηση.

Η κατάσταση στην όμορφη Κύθνο ξεφεύγει αρκετά, με το Δήμο Κύθνου και τους φορείς του νησιού να διαμαρτύρονται για το μη διορισμό εκπαιδευτικού Ειδικής αγωγής στο Γυμνάσιο Λύκειο Κύθνου και το 15χρονο Γιάννη που πάσχει από αυτισμό να στερείται ένα από τα βασικότερα αγαθά, αυτό της μόρφωσης.

Είναι κρίμα και άδικο.

Διαβάστε την ανακοίνωση

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο Δήμος Κύθνου και οι μαζικοί φορείς του νησιού μας θεωρούν απαράδεκτο, αντισυνταγματικό, αναχρονιστικό και άκρως ρατσιστικό το μη διορισμό εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής στο Γυμνάσιο Λύκειο Κύθνου.

Ο μαθητής Ιωάννης Μαρτίνος  του Σταματίου ετών 15,ο οποίος παρουσιάζει αυτισμό ,θα έπρεπε να φοιτά από την αρχή της σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο Κύθνου και στη συγκεκριμένα στην πρώτη τάξη. Πάρα  ταύτα Το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγή καταστρατηγώντας Σύνταγμα και Νόμους, αποδεικνύει περίτρανα πως η ειδική αγωγή δεν είναι προτεραιότητα του και δεν έχει διορίσει ακόμα  εκπαιδευτικό που θα αναλάβει τη μόρφωση του Γιάννη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης έως την έκτη Δημοτικού φοιτούσε κανονικά με τη βοήθεια εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής. Φέτος, όμως από την αρχή της σχολικής χρονιάς στερείται ένα από τα βασικότερα αγαθά, αυτό της μόρφωσης.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ με τον πιο έντονο τρόπο, για την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ καθυστέρηση που υπάρχει στην τοποθέτησης εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής στην Κύθνο. Επίσης είναι άξιο αναφοράς ότι παρόμοιας αντιμετώπισης τυγχάνει και η αδελφή του, η οποία φοιτά στο Νηπιαγωγείο Δρυοπίδας, χωρίς την παρουσία Νηπιαγωγού Ειδικής Αγωγής.

 Δεν είναι δυνατόν τη σημερινή εποχή ,η οικογένεια αυτών των παιδιών, βιώνοντας καθημερινά πολλαπλάσιες  τις δυσκολίες και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, να πραγματοποιεί συνεχή ταξίδια στην Αθήνα για την εκπαίδευση-υποστήριξη των παιδιών της.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ  συλλογικά διότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαίωμα-των του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)   τα παιδιά με αυτισμό πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα που απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Νομοθεσία  9/5/1996 των ατόμων με αυτισμό).

 Στη συγκεκριμένη περίπτωση καταστρατηγείται:

  • το Δικαίωμα των ατόμων με αυτισμό για προσιτή και κατάλληλη εκπαίδευση.

  • το Δικαίωμα των ατόμων με αυτισμό για εφόδια, βοήθεια και κρατικές υπηρεσίες στήριξης που τους είναι απαραίτητες, ώστε να έχουν μια πλήρη και παραγωγική ζωή με αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία.

  • Το Δικαίωμα των ατόμων με αυτισμό για κατάλληλη ενημέρωση και φροντίδα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική τους υγεία.

Θεωρούμε ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, στην σημερινή εποχή άτομα με αυτισμό να στερούνται το δικαίωμα της μόρφωσης, να βρίσκονται σε ομηρία και  να αντιμετωπίζονται ως άτομα Β΄ κατηγορίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στο Γυμνάσιο Κύθνου και στο Νηπιαγωγείο Δρυοπίδας για τα δύο παιδιά.

cyclades24.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογές
Ανάκαμψη για τη ΝΔ στη νέα δημοσκόπηση της GPO – Στη δεύτερη θέση η Πλεύση Ελευθερίας
Η ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων ενισχύει την κυβερνητική εικόνα – Ο ΣΥΡΙΖΑ μένει πίσω, υψηλά ποσοστά για μικρότερα κόμματα
Ανάκαμψη για τη ΝΔ στη νέα δημοσκόπηση της GPO – Στη δεύτερη θέση η Πλεύση Ελευθερίας
thermopiles
«Η θλιβερή εγκατάλειψη της περιοχής της Μάχης των Θερμοπυλών» – Άρθρο της Αν. Καθηγήτριας Κωνσταντίνα Γογγάκη
Στην αρχή αυτού του βουνού, στην είσοδό του, υπάρχουν ακόμη εκείνες οι περίφημες πηγές, με τα ιαματικά νερά τους
«Η θλιβερή εγκατάλειψη της περιοχής της Μάχης των Θερμοπυλών» – Άρθρο της Αν. Καθηγήτριας Κωνσταντίνα Γογγάκη
ekav
Τραγωδία στην Εύβοια: Γυναίκα έπεσε από το μπαλκόνι και έχασε τη ζωή της ενώ απλώνοντας ρούχα
Αναπάντεχο και φονικό ατύχημα στην Κάρυστο – Οι προσπάθειες των γιατρών δεν απέδωσαν καρπούς
Τραγωδία στην Εύβοια: Γυναίκα έπεσε από το μπαλκόνι και έχασε τη ζωή της ενώ απλώνοντας ρούχα
listeia
Ληστεία με… «ευχάριστη» έκπληξη: Ο σκύλος αντί να γαβγίσει, ζητάει χάδια από τους ληστές (Vid)
Απίστευτη σκηνή σε σπίτι – Ο τετράποδος φίλος αγνόησε τη ληστεία και έκανε φιλίες με τους δράστες
Ληστεία με… «ευχάριστη» έκπληξη: Ο σκύλος αντί να γαβγίσει, ζητάει χάδια από τους ληστές (Vid)