Thumbnail
Καταγγελίες

ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ  Μ.Ε.
ΝΟΜΟΥ  ΚΙΛΚΙΣ

Βυζαντίου 1 (Εργατικό  Κέντρο)
61100    Κιλκίς
ΤΗΛ. FAX. 2341023169
[email protected]
http://elmekilkis.blogspot.com Κιλκίς 13 / 2/2014
Αριθμ.  Πρωτ.:14
ΠΡΟΣ:ΣΧΟΛΕΙΑ
Ο.Λ.Μ.Ε.

Θέμα: Ανακοίνωση – Καταγγελία

Σχετικά με το έγγραφο του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς που στάλθηκε στους διευθυντές των σχολείων για έλεγχο νομιμότητας πρακτικών:

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς θεωρεί ότι έχει ως στόχο τον εκφοβισμό των διευθυντών και κατ΄ επέκταση των εκπαιδευτικών, ώστε να δεχτούν αδιαμαρτύρητα να εφαρμόσουν τη λεγόμενη Αυτοαξιολόγηση των σχολείων και να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας για την υλοποίησή της.     Η ενέργεια αυτή αποτελεί αποκορύφωμα του κλίματος φόβου και πίεσης που έχει καλλιεργηθεί  εδώ και ένα μήνα στα σχολεία του ν. Κιλκίς από το διευθυντή Βθμιας εκπαίδευσης με παρεμβάσεις του στους συλλόγους διδασκόντων και ορισμένους διευθυντές σχολείων που προφορικά προειδοποιούν τους συναδέλφους ότι θα υποστούν πειθαρχικές κυρώσεις για παράβαση καθήκοντος, αν δεν συμφωνήσουν με τη <<αυτοαξιολόγηση>> και δεν συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας.

Η Δ/νση προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες ακριβώς γιατί η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών του νομού έδειξε με πολλούς τρόπους την αντίθεσή της στο ΠΔ και φάνηκε απρόθυμη να βάλει την σφραγίδα της στην παραπέρα κατεδάφιση του Δημόσιου δωρεάν ενιαίου και μαζικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Είναι φανερό ότι, όταν η πολιτική μιας κυβέρνησης είναι τόσο αντιλαϊκή και απάνθρωπή όσο η σημερινή, δεν μπορεί παρά και ο τρόπος υλοποίησής της να είναι αντίστοιχα αυταρχικός και αντιδημοκρατικός.

Τονίζουμε επίσης ότι η παραπάνω ενέργεια διεκδικεί τα πρωτεία σε πανελλαδικό επίπεδο και δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο από τη Δ/νση Βθμιας εκπαίδευσης στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Καλούμε τη Δ/νση Βθμιας εκπαίδευσης  να αποσύρει το συγκεκριμένο έγγραφο και να σταματήσει να προβαίνει σε ενέργειες που έχουν ως στόχο τον εκφοβισμό των συναδέλφων.

Καλούμε τους συναδέλφους να μη φοβηθούν, να μην υποκύψουν στις πιέσεις της Διοίκησης, αλλά αντίθετα να ορθώσουν ανάστημα, να απορρίψουν την Αυτοαξιολόγηση και να μη συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας σύμφωνα με τις αποφάσεις του κλάδου.

Θυμίζουμε ότι ο κλάδος μας στο παρελθόν αντιπάλεψε με επιτυχία ανάλογες προσπάθειες και κατέστησε ανενεργά πολλά προεδρικά διατάγματα και νόμους που η ζωή απέδειξε άλλωστε ότι δεν ήταν προς όφελος της εκπαίδευσης.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να αποστείλει κλιμάκιο στο νομό Κιλκίς, να προχωρήσει σε στάση εργασίας στο νομό μας με ταυτόχρονη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση που θα γίνει στο ν. Κιλκίς.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν. ΚΙΛΚΙΣ


Διαβάστε και: Παρεμβάσεις ΔΕ: Οι εκπαιδευτικοί αντιστέκονται στην αξιολόγηση! Η κυβέρνηση αφήνει τη συναίνεση και πιάνει την τρομοκρατία


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ - ΑΝΤΙΤΕΤΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τον «έλεγχο νομιμότητας των πρακτικών των Συλλόγων Διδασκόντων» που ζητάει η ΔΔΕ Κιλκίς

Η  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΔΕΝ  ΘΑ  ΠΕΡΑΣΕΙ!

Πρωτοφανής ενέργεια, που προοιωνίζεται νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των καθηγητών και των δασκάλων που αντιστέκονται σχεδόν καθολικά στην «αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας», από το διευθυντή εκπαίδευσης στο Κιλκίς. Με έγγραφό του ζητάει από τα σχολεία του νομού  «Στα πλαίσια των καθηκόντων μας, που απορρέουν από τις ανωτέρω σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις, παρακαλούμε να μας αποστείλετε το πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου σας, που αφορά στην Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου (ΑΕΕ) για έλεγχο και επικύρωση. Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς Γεώργιος Ν. Κωνσταντινίδης, Μ.Α., Φιλόλογος- Θεολόγος». Ο στόχος προφανής, ο εκπαιδευτικός να σκεφθεί πολύ, να φοβηθεί πιθανή πειθαρχική δίωξη και να μην υπογράψει πρακτικό που απορρίπτει την «αυτοαξιολόγηση».

Ήδη οι πειθαρχικές διώξεις και οι αυτοδίκαιες αργίες κατάντησαν ρουτίνα! Μάλιστα διώκονται και συνδικαλιστές με πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα προσχήματα.       

Ταυτόχρονα, η αστυνομία μπαίνει στα σχολεία [βλ. σχετική εγκύκλιο και όσα έγιναν στην ανατολική Αττική],  μαθητές καλούνται  σε αστυνομικά τμήματα όπου ανακρίνονται  για τα φρονήματα των γονιών τους και για τη συνδικαλιστική συμπεριφορά των καθηγητών τους, απειλούμενοι με αποκλεισμό από τις Πανελλαδικές εξετάσεις, διευθυντές σχολείων  προτρέπονται  να αναφέρουν  στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους συμμετοχή σε καταλήψεις κλπ.

Στήνεται εδώ και καιρό στην εκπαίδευση ένας τρομοκρατικός μηχανισμός, προκειμένου να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου, να εξοντωθεί όποιος αντιστέκεται και όποιος  αποκαλύπτει τους πραγματικούς στόχους της εξοντωτικής επίθεσης που διαλύει το δημόσιο σχολείο και κατακρεουργεί τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, οδηγώντας στην απόλυση και στο κλείσιμο σχολείων.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!

13/2/2014

www.antitetradia.gr

6974438720


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάζουν τους εκπαιδευτικούς να δουλεύουν... και στις διακοπές!

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πρύτανης ΑΠΘ
Ν. Παπαϊωάννου: Στο παρελθόν η χρηματοδότηση των ΑΕΙ επηρεαζόταν από τις σχέσεις Πρύτανη – Υπουργού Παιδείας
Όσα είπε στη Βουλή ο Υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου, σχετικά με τους νέους διορισμούς μελών ΔΕΠ και τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ
Ν. Παπαϊωάννου: Στο παρελθόν η χρηματοδότηση των ΑΕΙ επηρεαζόταν από τις σχέσεις Πρύτανη – Υπουργού Παιδείας
O Κωνσταντίνος Βλάσης σε εκδήλωση για τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Η αξία και ο ρόλος των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας: Εκδήλωση με τον Υφυπουργό Παιδείας στην Τρίπολη
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρίπολης γιόρτασε την αποφοίτηση των εκπαιδευομένων, αναδεικνύοντας τη σημασία της διά βίου μάθησης και τη δέσμευση της...
Η αξία και ο ρόλος των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας: Εκδήλωση με τον Υφυπουργό Παιδείας στην Τρίπολη