Thumbnail
Απεργιακή Επιτροπή ΕΚΠΑ

Απεργιακή Επιτροπή ΕΚΠΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6/11/2013

Καθʼ όλη τη διάρκεια της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξυπηρετούνται καθημερινά δεκάδες αιτήματα φοιτητών του Παν/μίου μας (χορήγηση πιστοποιητικού σπουδών για τη στρατολογία και για ανανέωση άδειας παραμονής αλλοδαπών φοιτητών, πιστοποιητικού αναλυτικής βαθμολογίας για υποβολή αίτησης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του εξωτερικού, ανανέωση βιβλιαρίων ασφάλισης φοιτητών με ασφαλιστικό φορέα το ΕΚΠΑ, κ.α.) και κάθε άλλο επείγον ζήτημα.

Η Απεργιακή Επιτροπή συγκεντρώνει όλα τα αιτήματα φοιτητών, πολιτών, εργαζομένων και συνταξιοδοτημένων συναδέλφων, μελών ΔΕΠ, και φροντίζει για την άμεση επίλυση εκείνων που έχουν χαρακτήρα επείγοντος. Το γραφείο της Επιτροπής βρίσκεται στα Προπύλαια, και είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30-18:00.

Παράλληλα, το προσωπικό ασφαλείας και οι απεργοί φροντίζουν καθημερινά για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, τη συντήρηση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του και την ασφάλεια κάθε κρίσιμης και ευαίσθητης μονάδας του, κ.α.

 

Επισημαίνεται, πως σε αυτές τις διαδικασίες εμπλέκονται απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και πολλοί περισσότεροι που πρόκειται να τεθούν άμεσα και που, εάν σταματήσει η απεργία, θα απολυθούν.

 

Ενδεχομένως, υπάρχουν κάποιοι που ενοχλούνται από την επίλυση όλων αυτών των επειγόντων θεμάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της απεργίας και ασκούν πιέσεις προς τους συναδέλφους, ώστε να μην γίνονται οι συγκεκριμένες διευθετήσεις. Ενοχλούνται γιατί στοιχίζονται με την προσπάθεια του Υπουργού και με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να δημιουργήσουν ρήγματα μεταξύ απεργών, φοιτητών και μελών ΔΕΠ.

Δε θα το επιτρέψουμε

Ο αγώνας που δίδεται αυτή τη στιγμή στο ΕΚΠΑ, με προμετωπίδα την απεργία διάρκειας του Συλλόγου του Διοικητικού Προσωπικού είναι αγώνας που αφορά όλους τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας και όλη την κοινωνία, γιατί δε διακυβεύονται μόνον οι απολύσεις των συναδέλφων, αλλά συνολικά το παρόν και το μέλλον όλων μας.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑ

http://www.apergoiekpa.wordpress.com

e-mail: [email protected]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anoia-750x575.jpg
Ένα τεστ μπορεί να προβλέψει το Αλτσχάιμερ πριν καν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα
«Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι η όσφρηση μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο βιοδείκτη για την πρόβλεψη νευροεκφυλιστικών ασθενειών»
Ένα τεστ μπορεί να προβλέψει το Αλτσχάιμερ πριν καν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα
proteini-kai-futikes-ines.jpg
Φυτική ή ζωική πρωτεΐνη; Νέα έρευνα «γκρεμίζει» τον διατροφικό μύθο
Οι ειδικοί καταλήγουν ότι η συνολική ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης έχει μεγαλύτερη σημασία από τον τύπο ή την ώρα κατανάλωσης
Φυτική ή ζωική πρωτεΐνη; Νέα έρευνα «γκρεμίζει» τον διατροφικό μύθο