Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
ΚΕΔΔΥ Ζακύνθου

ΖΑΚΥΝΘΟΣ 21-10-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

                Ο Σύλλογος γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία, διαμαρτύρεται λόγω του ότι, ενώ διανύουμε ήδη τον τρίτο δεκαήμερο του Οκτωμβρίου, τα ΚΕΔΔΥ Ζακύνθου δεν λειτουργούν.

.           Υπάρχει μόνο ένας διοικητικός υπάλληλος και οι αιτήσεις που έχουν συσσωρευτεί ξεπερνούν τις εκατό, με αποτέλεσμα να μην γίνονται γνωματεύσεις και τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, να μην έχουν τη στήριξη που δικαιουνται, ενώ σε άλλα, που λήγει η γνωμάτευση, να μην μπορούν να επαναξιολογηθούν.

            Είναι πιθανό, όσα απο τα παιδιά της Α' δημοτικού αντινετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες να μην προλάβουν να διαγνωστούν και να στηρικτούν μέσα στην φετινή σχολική χρονιά.

            Σας υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας βάση εγκυκλίου, δεν επιτρέπει την παρακολούθηση τμημάτων ένταξης, την φοίτηση σε ειδικό σχολείο, την παράλληλη στήριξη, χωρίς να υπάρχει γνωμάτευση από τα ΚΕΔΔΥ.

            Τα ΚΕΔΔΥ διαπιστώνουν τις δυσκολίες,στηρίζουν τους μαθητές εκπαιδευτικά μέσα στο σχολείο,προσανατολίζουν την οικογένεια προς τη σωστή κατέυθυνση αντιμετώπισης της μαθησιακής δυσκολίας του παιδιού τους και λειτουργούν ως γέφυρα ανάμεσα στις διάφορες υπηρεσίες και τους φορείς.

            Σύμφωνα με τον υπ΄αριθμόν 3699 του 2008 νόμο περι ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ,η πολιτεία δεσμεύεται να κατοχυρώνει και να αναβαθμίζει διαρκώς τον υποχρεωτικό χαραχτήρα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ως αναπόσπαστο μερος της υποχρεωτικής και δωρεάν δημόσιας παιδείας και να μεριμνά για την παροχή δημόσιας ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλα τα στάδια και βαθμίδες της εκπαίδευσης.

.Ζητάμε απο το Υπουργείο Παιδείας να στελεχώσει άμεσα τα ΚΕΔΔΥ Ζακύνθου με το απαραίτητο προσωπικό και καλούμε όλους τους φορείς του νησιού να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Ο Πρόεδρος,

Χριστόφορος-Λιβάνης Γεράσιμος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα - Δεν μοιάζει με τη ΔΕΛΤΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε και σε ποιους θα δοθεί

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα θα βρίσκονται στο ΑΤΜ το απόγευμα της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2021

Προσλήψεις σε δήμους (Π.Χ. στην Αθήνα) με μισθό έως 2.500 ευρώ - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιοτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ το μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

thomas_katsaounis
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
Σε πένθος έχει βυθιστεί η Θεσσαλονίκη και όλη η μπασκετική κοινότητα της χώρας καθώς πέθανε ο νεαρός σέντερ ύψους 2μ.20, Θωμάς Κατσαούνης μόλις στα...
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, μπασκετμπολίτας ύψους 2μ.20
paidi
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το κορυφαίο στην Ελλάδα σεμινάριο από δημόσιο Πανεπιστήμιο πάνω στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που μοριοδοτεί για...
Στις 29 Νοεμβρίου ξεκινάει το δημοφιλές σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Αιγαίου