Thumbnail

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

www.nipiagogoi.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από τη συνάντηση στις 10/10/2013

Σήμερα Πέμπτη 10/10/2013  και ώρα 18.00 συγκεντρωθήκαμε στην ΔΟΕ Νηπιαγωγοί αδιόριστοι, αναπληρωτές και μόνιμοι από τους Συλλόγους Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου, Αριστοτέλης, Γλυφάδας – Βάρης – Βουλιαγμένης, Α’ Αθήνας, Αθηνά, Παρθενώνα, Ελληνικού – Αργυρούπολης –Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, Θήβας, Περικλής, Έλλη Αλεξίου, Πειραιά Πρόοδος, Σεφέρης, Μακρυγιάννης, Ν. Σμύρνης, Αμαρουσίου, Σωκράτης και Αιγάλεω.

 Η συνέλευση ήταν μαζικότατη και σ’  αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι το Νηπιαγωγείο δέχεται τη σκληρότερη επίθεση από τη δημιουργία του.

·          Νέες εργασιακές σχέσεις με συμβάσεις διάρκειας 6,5 μηνών, εργασία στις διακοπές Χριστουγέννων - Πάσχα με αμοιβή 490 ευρώ. Προσλήψεις διαμέσου ΟΑΕΔ με κυλιόμενη εργασία και  κριτήριο την μακρόχρονη ανεργία.

·         Αύξηση του αριθμού των νηπίων ανά τμήμα σε 28 παιδιά με μία Νηπιαγωγό  σε ακατάλληλα κτίρια με πολύ μικρή χωρητικότητα.

·         Ολομέτωπη επίθεση στο θεσμό του ολοήμερου Νηπιαγωγείου με αθρόες «πρόωρες» αποχωρήσεις που «χαρίζουν» τα αρμόδια στελέχη της εκπαίδευσης.

·         Επιφόρτιση της Νηπιαγωγού με τη διαδικασία του ζεστάματος του γεύματος και νέου τύπου «παιδαγωγικές προσεγγίσεις» για χρήση κουζίνας και ηλεκτρικού φούρνου από τετράχρονα νήπια.

·         Κλείσιμο σχολικών μονάδων, εκδιωγμός των προνηπίων, κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων και συγχωνεύσεις σχολείων.

Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι η αντίδραση θα πρέπει να είναι άμεση, ουσιαστική και να αρχίσει από τη βάση.

Αποφασίσαμε:

·         Να γίνει άμεσα συνάντηση με το Δ.Σ. της ΔΟΕ  και με το Υπουργείο.

·         Να σταλεί επιστολή προς τους γονείς.

·         Να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας.

·         Να υπάρξει ενημέρωση των Συλλόγων ΠΕ.

·         Οργάνωση δράσεων για το Νηπιαγωγείο σε επόμενη απεργιακή κινητοποίηση.

·         Παρέμβαση στη Γ.Σ. των φοιτητών του Τμήματος Εκπ/σης & Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία για ενημέρωση και συντονισμό δράσεων.

·         Να γίνει παράσταση των Συλλόγων που ανήκουμε στα στελέχη εκπαίδευσης για όλα τα θέματα του Νηπιαγωγείου.

 

Ζητάμε από τη ΔΟΕ να μην επιτρέψει να εργαστούν συνάδελφοι στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο με τις επαίσχυντες σχέσεις εργασίας που έχουν ανακοινωθεί (μέσω Προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα ΟΑΕΔ) παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα (συνάντηση με το Υπουργείο, με στελέχη εκπαίδευσης και  με νομικά μέσα εάν χρειαστεί).

Kαλούμε τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος να παρέμβει άμεσα και να ενημερώσει τους συναδέλφους για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο θα επιφέρει την καταπάτηση και εκθεμελίωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Αθήνα 10-10-2013

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συρεγγλεα κωνσταντοπουλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αντί να συλλάβουν τον Ξυλούρη, μου επιτέθηκαν για σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα»
«Η φράση "σιγά μη σκίσεις κανένα καλσόν" προέρχεται από εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας, είναι μία φράση αντισύμβολο προς τον καθωσπρεπισμό»
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Αντί να συλλάβουν τον Ξυλούρη, μου επιτέθηκαν για σεξιστική επίθεση στην Συρεγγέλα»
Προσλήψεις
Θέσεις εργασίας: Αυτοί είναι οι 7 κλάδοι που «καίγονται» για προσωπικό στην Ευρώπη
Η νο1 θέση εργασίας στην ΕΕ που δεν καλύπτεται – Πού πρέπει να στραφείτε για να βρείτε αμέσως δουλειά με υψηλό μισθό
Θέσεις εργασίας: Αυτοί είναι οι 7 κλάδοι που «καίγονται» για προσωπικό στην Ευρώπη
Χάρης Δούκας
Χάρης Δούκας: «Δεν είναι προσωπικές οι διαφορές μου με τον Νίκο Ανδρουλάκη»
«Χρειάζονται υπερβάσεις τώρα για την ανατροπή» - Μήνυμα ενότητας στον προοδευτικό χώρο από τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα
Χάρης Δούκας: «Δεν είναι προσωπικές οι διαφορές μου με τον Νίκο Ανδρουλάκη»