Thumbnail
Απαντάμε στις απολύσεις, στο πέταγμα των μαθητών στο δρόμο, στη βαρβαρότητα.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

e-mail: [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δράση τώρα!!!

Απαντάμε στις απολύσεις, στο πέταγμα των μαθητών στο δρόμο, στη βαρβαρότητα.

Πέμπτη 8 Αυγούστου – ΕΠΑΛ Αργοστολίου:

Διευρυμένο ΔΣ (10 πμ) και Συνέντευξη Τύπου (12 το μεσημέρι).

Κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο προχώρησαν στη διαθεσιμότητα, δηλαδή στην απόλυση χιλιάδων δημόσιων υπάλληλων, ενώ με το πολυνομοσχέδιο απελευθέρωσαν και τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Μέσα στις διαθεσιμότητες που ανακοινώθηκαν είναι και εκείνες των συναδέλφων Μιχάλη Λαϊνά και Γιώργου Τσιμάρα, νοσηλευτή και ραδιολόγου – ακτινολόγου αντίστοιχα, από τον τομέα υγείας του ΕΠΑΛ Αργοστολίου που έκλεισε. Η βαρβαρότητα, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, χτυπά πια την πόρτα μας. Τσακίζουν κάθε δικαίωμα και μεταφέρουν τα βάρη της δικής τους κρίσης στις δικές μας πλάτες. Η πολιτική αυτή δεν κάνει εξαιρέσεις και οι απολύσεις που έγιναν είναι μόνο η αρχή. Όλα τα μέτρα που παίρνονται εντάσσονται στη στρατηγική της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, με στρατιές ανέργων, εργαζόμενους με μισθούς πείνας και σε μόνιμη ανασφάλεια.

Η αναδιάρθρωση της τεχνικής εκπαίδευσης αποτελεί τμήμα της στρατηγικής τους. Θέλουν μια νέα βάρδια εργατών φθηνών - ευέλικτων – χειραγωγημένων και, ταυτόχρονα, ενισχύουν τον ιδιωτικό τομέα στην παιδεία και λειτουργούν τα δημόσια σχολεία με αγοραία κριτήρια. Στρέφουν τους μαθητές είτε εκτός σχολείου, στη μαθητεία, όπως ονομάζουν τη τζάμπα εργασία, είτε στα ΙΕΚ και στις διάφορες μορφές κατάρτισης επί πληρωμή. Γι’ αυτό κλείνουν σχολεία - πετούν μαθητές στο δρόμο – απολύουν καθηγητές. Επιταχύνουν τη συντριβή κάθε ψήγματος μόνιμης – σταθερής δουλειάς και δωρεάν εκπαίδευσης.

Δίπλα στα σχολεία που κλείνουν και στους εκπαιδευτικούς – φύλακες – καθαρίστριες που απολύουν, προχωρούν σε χτύπημα των δικαιωμάτων των μαθητών σε δωρεάν ασφαλή μεταφορά από και προς τα σχολεία, στραγγαλίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας παίζοντας με τις ζωές των παιδιών και θέτοντας υπό αμφισβήτηση ακόμη και τη χορήγηση των ιατρικών πιστοποιητικών, αφήνουν τον υποσιτισμό να θερίζει. Όλα αυτά τα ονομάζουν εξορθολογισμό!!!

Η επίθεση εκφράζεται παντού. Αφορά όλο το λαό και τη νέα γενιά: τον εργαζόμενο σε δημόσιο – ιδιωτικό τομέα, τον άνεργο, το γονιό, το μαθητή. Γι’ αυτό ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση.

Καμία αναμονή. Να μην χαθεί άλλος χρόνος.

  • Ενιαίος αγώνας όλων των κλάδων, όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απέναντι στις απολύσεις και την αντιλαϊκή πολιτική.

  • Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους – ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά - αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αναβαθμισμένη επαγγελματική εκπαίδευση, μέσα από δημόσιες επαγγελματικές σχολές.

  • Να ανακληθούν οι απολύσεις και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις - να καταργηθεί το πολυνομοσχέδιο και κάθε νόμος που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

  • Κανείς μαθητής στο δρόμο. Είκοσι, το πολύ, μαθητές ανά τμήμα. Κανένα κλείσιμο τομέα, τμήματος, σχολείου. Διασφάλιση των δικαιωμάτων των μαθητών σε σχολικές μεταφορές – ιατρικές εξετάσεις – σίτιση.

  • Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θα πραγματοποιήσει ανοικτή και διευρυμένη συνεδρίαση για τις εξελίξεις, την Πέμπτη 8 Αυγούστου, στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου, στις 10 πμ. Καλούμε τους συναδέλφους, ιδιαίτερα των ΕΠΑΛ, να παραβρεθούν.

  • Στη συνέχεια, την ίδια μέρα, στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου, θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στις 12 το μεσημέρι.

Αργοστόλι 1 Αυγούστου 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Γεωργόπουλος Διονύσης

 

Γαλιατσάτος Νικόλας

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Ευρωπαϊκό Σχολείο Mol: Τα ονόματα των υποψηφίων εκπαιδευτικών για τη θέση του αναπληρωτή Διευθυντή
Κύρωση αξιολογικού πίνακα εκπαιδευτικών υποψηφίων στη διαδικασία προεπιλογής με σκοπό την κάλυψη με απόσπαση θέσης Αναπληρωτή Διευθυντή...
Ευρωπαϊκό Σχολείο Mol: Τα ονόματα των υποψηφίων εκπαιδευτικών για τη θέση του αναπληρωτή Διευθυντή
agori-nosokomeio.jpg
Αγρίνιο: 9χρονος χορήγησε φάρμακο σε συμμαθητή του λόγω επικίνδυνου «challenge» – Σοκ στο σχολείο
Αγρίνιο: 9χρονος στο νοσοκομείο μετά από επικίνδυνο «challenge» -Του έδωσε φάρμακα ένας συμμαθητής του!
Αγρίνιο: 9χρονος χορήγησε φάρμακο σε συμμαθητή του λόγω επικίνδυνου «challenge» – Σοκ στο σχολείο
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών
ΙΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για αιτήσεις στα επιμορφωτικά προγράμματα SUB.8
Κλείνει η υποβολή αιτήσεων – 37 προγράμματα για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, εξ αποστάσεως, με έναρξη τον Ιανουάριο 2026
ΙΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για αιτήσεις στα επιμορφωτικά προγράμματα SUB.8
συγχονε
Νέος γύρος συγχωνεύσεων σχολείων προκαλεί αντιδράσεις - Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής
Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καλεί τις Ενώσεις Γονέων του Βόρειου Τομέα σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας,...
Νέος γύρος συγχωνεύσεων σχολείων προκαλεί αντιδράσεις - Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη από την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής