Thumbnail
Μείωση των δυνάμεων του δικομματισμού, διπλασιασμός των δυνάμεων της ΕΡΑ και εκπροσώπηση μετά από μακροχρόνια απουσία στο ΔΣ  καταγράφηκε στην 82η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.  

Μείωση των δυνάμεων του δικομματισμού, διπλασιασμός των δυνάμεων της ΕΡΑ και εκπροσώπηση μετά από μακροχρόνια απουσία στο ΔΣ  καταγράφηκε στην 82η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.

Μεγάλη αύξηση των παρατάξεων της αριστεράς, υποχώρηση των δυνάμεων της συγκυβέρνησης, θεαματική αύξηση και εκπροσώπηση των  Εκπαιδευτικών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο νέο  ΔΣ ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα της 82ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα, σε σχέση με το 2011, έχουν ως εξής: ΔΑΚΕ 166 από 179 αντιπροσώπους (3 από 4 έδρες), ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) 139 από 212 αντιπροσώπους (3 από 4 έδρες),  Παρεμβάσεις 117 από 91 αντιπροσώπους (2 από 2 έδρες), ΠΑΜΕ 76 από 69 αντιπροσώπους (2 από 1 έδρες) ΕΡΑ (65 από 36 αντιπροσώπους (1 από 0 έδρες) και η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκκίνηση  29 αντιπροσώπους.

Η ΕΡΑ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που έδωσαν τη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών στη ΔΟΕ και για την εκπροσώπηση των Εκπαιδευτικών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μετά από μακροχρόνια απουσία  στο ΔΣ της ΔΟΕ, και όλους τους συναδέλφους που μας εμπιστεύτηκαν.

Το κοινό μέτωπο ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ δεν επέτρεψε να τοποθετηθεί η Γενική Συνέλευση με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο απέναντι στα κρίσιμα θέματα (όπως αξιολόγηση, νέο πειθαρχικό Δίκαιο) και δεν αποφάσισε αγωνιστικό πλαίσιο για τη νέα σχολική χρονιά. Στο πρόγραμμα δράσης πέρα από τις ευθύνες των κυβερνητικών παρατάξεων και δυνάμεις της αριστεράς, δεν συνέβαλαν, για μικροπαραταξιακούς λόγους, στη σύνθεση ώστε να αποφασιστεί ένα αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης ανατροπής των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

 Τόσο στην πορεία προς τη Γενική Συνέλευση, αλλά και κατά τη διάρκειά της, φάνηκε ότι υπήρχαν δυνατότητες και ως ΕΡΑ παλέψαμε για τη δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος από τις δυνάμεις που παλεύουν την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης και της Τρόϊκας, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό.

 Η ΕΡΑ θα επιμείνει στην κοινή δράση όλων των αριστερών και  αγωνιστικών δυνάμεων του κλάδου και θα συνεχίσει τον αγώνα στα Πρωτοβάθμια Σωματεία προκειμένου, το συνδικαλιστικό κίνημα να προσανατολιστεί και να αγωνιστεί για την ανατροπή των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που διαλύουν τη Δημόσια Παιδεία, τα Δημόσια κοινωνικά αγαθά, τα εργασιακά δικαιώματα  και ολόκληρη την κοινωνία.

 

26/06/2013

Η Γραμματεία της ΕΡΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημόσιοι υπάλληλοι στο Δημόσιο
Νέο Μητρώο εφορίας: Τι αλλάζει με τα έντυπα Α110, Δ210 και Δ211 – Όλες οι κινήσεις για ΑΦΜ και επιχειρήσεις ψηφιακά
Από την απόδοση ΑΦΜ έως την έναρξη επιχείρησης χωρίς ΔΟΥ: Ο πλήρης οδηγός της ΑΑΔΕ για τις νέες δηλώσεις Μητρώου
Νέο Μητρώο εφορίας: Τι αλλάζει με τα έντυπα Α110, Δ210 και Δ211 – Όλες οι κινήσεις για ΑΦΜ και επιχειρήσεις ψηφιακά
εορταστικο ωραρίο
Ενισχυμένα τα δρομολόγια Μετρό τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους
Η ΣΤΑΣΥ προχωρά σε αύξηση συχνοτήτων στο Μετρό 21 & 28 Δεκεμβρίου, ενόψει ανοιχτών καταστημάτων και αυξημένης κίνησης – Τροποποιήσεις στη Γραμμή 7...
Ενισχυμένα τα δρομολόγια Μετρό τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους
elon_mask
Έλον Μασκ: «Το χρήμα θα εξαφανιστεί» – Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει ριζικά εργασία και μισθούς
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο προβλέπει ένα μέλλον όπου η δουλειά θα είναι προαιρετική και η οικονομία όπως τη γνωρίζουμε παρωχημένη
Έλον Μασκ: «Το χρήμα θα εξαφανιστεί» – Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει ριζικά εργασία και μισθούς