Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Έχουμε πληροφορίες ότι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης έλαβαν εντολή να στείλουν στου Υπουργείο Παιδείας όλους τους φακέλους των ΕΔΕ και των ποινικών διώξεων της τελευταίας δεκαετίας για να επανεξεταστούν. Ζητήθηκε ακόμα να σταλούν όλες οι αναρρωτικές άδειες των εκπαιδευτικών ώστε να ελεγθεί η νομιμότητά τους καθώς και όλων όσων έχουν θεραπευτεί σε νευρολογικές κλικνικές.

Έχουμε πληροφορίες ότι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης έλαβαν εντολή να στείλουν στου Υπουργείο Παιδείας όλους τους φακέλους των ΕΔΕ και των ποινικών διώξεων της τελευταίας δεκαετίας για να επανεξεταστούν. Ζητήθηκε ακόμα να σταλούν όλες οι αναρρωτικές άδειες των εκπαιδευτικών ώστε να ελεγθεί η νομιμότητά τους καθώς και όλων όσων έχουν θεραπευτεί σε νευρολογικές κλικνικές. Και όλα τα παραπάνω συνοδευόμενα με υπεύθυνη δήλωση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, ότι δεν έχει γίνει καμία παράλειψη αποστολής των στοιχείων που ζητήθηκαν.

Αν οι πληροφορίες μας είναι αληθείς, προτείνουμε σε όσους συναδέλφους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και εμπίπτουν στις παραπάνω περιπτώσεις, να… την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, πριν είναι αργά γι΄αυτούς. (Δεν ξέρεις τι έρχεται…).

Ένα από τα εργαλεία που αξιοποιεί η κυβέρνηση ευρέως για την κατάργηση ουσιαστικά της μονιμότητας, είναι η κατασκευή «επίορκων» μέσω της άμεσης εφαρμογής του μνημονιακού νόμου 4093/2012 ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο. Είναι ο νόμος που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας, στιγματίζει τον εργαζόμενο και θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια.

Σκοπός του νόμου αυτού είναι να καλλιεργήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, γι” αυτό και κατηγορίες όπως αυτή της «αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς» είναι σκοπίμως εντελώς ασαφείς και αυθαίρετες, ώστε να εμπεριέχουν από συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις, μέχρι υπηρεσιακές ή προσωπικές αντιδικίες. Έχουμε μάλιστα προειδοποιήσει ότι κάτω από συγκεκριμένες πολιτικές προϋποθέσεις, ο νόμος αυτός μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για μαζικές πολιτικές εκκαθαρίσεις στο δημόσιο και την εκπαίδευση !

http://pekp.gr

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οι σχολές Μηχανικών που «παντρεύουν» τεχνολογία και τέχνη
Πανελλαδικές: Οι σχολές Μηχανικών που «παντρεύουν» τεχνολογία και τέχνη
Ποια πολυτεχνικά τμήματα προσφέρουν διέξοδο σε υποψηφίους με καλλιτεχνική φλέβα και ανατρεπτική σκέψη
Πανελλαδικές: Οι σχολές Μηχανικών που «παντρεύουν» τεχνολογία και τέχνη
mathites sxoleio
Δημοτικά σχολεία: Τι αλλάζει με τα τμήματα, τα όρια μαθητών και την κατανομή τάξεων για το νέο σχολικό έτος
Δημοτικά: Οι κανόνες για τάξεις, μαθητές και εκπαιδευτικούς – Τι αλλάζει - Τι θα γίνει με τα κενά
Δημοτικά σχολεία: Τι αλλάζει με τα τμήματα, τα όρια μαθητών και την κατανομή τάξεων για το νέο σχολικό έτος
eidiki agogi
Ειδική Αγωγή: Προς έκδοση οι οριστικοί πίνακες ΑΣΕΠ 2ΕΑ και 3ΕΑ/2025 – Από αυτούς οι φετινοί διορισμοί
Η σημασία της εξέλιξης είναι ιδιαίτερα μεγάλη, καθώς οι φετινοί διορισμοί στην Ειδική Αγωγή θα πραγματοποιηθούν από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ...
Ειδική Αγωγή: Προς έκδοση οι οριστικοί πίνακες ΑΣΕΠ 2ΕΑ και 3ΕΑ/2025 – Από αυτούς οι φετινοί διορισμοί
ΑΣΕΠ, αίθουσα, σχολική τάξη σε σχολείο
Κερατσίνι: Φόβοι για την ασφάλεια μαθητών μετά τις αποκαλύψεις για την πυροπροστασία
Κερατσίνι: Σοβαρές καταγγελίες για ελλείψεις πυρασφάλειας σε σχολεία και αθλητικές εγκαταστάσεις
Κερατσίνι: Φόβοι για την ασφάλεια μαθητών μετά τις αποκαλύψεις για την πυροπροστασία