Οι συγκεκριμένες λέξεις γράφτηκαν σε έκθεση μαθήτριας σε σχολείο της Καλαμάτας. «Το μόνο που θέλω είναι μια δουλειά για τη μανούλα μου για να έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε», γράφει το παιδί σε ένα γραπτό που συγκλονίζει.
Εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία που φέρνει στο φως η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας για τον υποσιτισμό των παιδιών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Χαρακτηριστικό είναι πως τουλάχιστον 100 μαθητές δημοτικών σχολείων της Καλαμάτας πηγαίνουν κάθε μέρα στο σχολείο νηστικοί χωρίς να έχουν χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα.
Η οικονομική κρίση έχει καθηλώσει και τους δασκάλους, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τραγικά περιστατικά ταλαιπωρημένων από την πείνα παιδιών. Οι ίδιοι δηλώνουν πως προσπαθούν με κάθε τρόπο να συνεισφέρουν στις οικογένειες προκειμένου τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς να ανακουφιστούν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» τραγική είναι η κατάσταση στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, όπου πάνω από το 50% των μαθητών δεν έχει ούτε κολατσιό, ούτε μεσημεριανό. Από το Σεπτέμβρη μέχρι τώρα έχουν λιποθυμήσει από την πείνα 5 μαθητές, σύμφωνα με τη διευθύντρια που αναζητεί τρόπους να εξασφαλιστεί φαγητό για τους μαθητές της.
taneasou.net
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ