Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2026 έχει προγραμματιστεί η κρίσιμη συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), με κύρια θέματα την εξέταση των αιτήσεων παραίτησης εκπαιδευτικών, καθώς και τις μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από κλάδο σε κλάδο.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση-ενημέρωση του Αιρετού του συμβουλίου, Νίκου Φασφαλή, τα υπόλοιπα εκκρεμή ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα, όπως οι αποσπάσεις και οι ανακλήσεις αποσπάσεων, δεν θα συζητηθούν στην παρούσα φάση, αλλά παραπέμπονται για να εξεταστούν σε επόμενες συνεδριάσεις εντός του Αυγούστου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Φασφάλη:
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,Εξοπλισμός διδασκαλίας και Αιθουσών διδασκαλίας
Θέλω να σας ενημερώσω ότι την Παρασκευή 24 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1ο. Εξέταση αιτήσεων παραίτησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
2ο. Μετατάξεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από κλάδο σε κλάδο.
Τα άλλα θέματα (Αποσπάσεις ανακλήσεις Αποσπάσεων κ.λπ) θα εξεταστούν σε επόμενες συνεδριάσεις εντός του Αυγούστου.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Να είστε καλά όπου κι αν βρίσκεστε και είμαι πάντα στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και ενημέρωση.
Πάντα κοντά σας Φασφαλής Νίκος