Κινητικότητα 2026: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 174 μετατάξεις και αποσπάσεις στο Δημόσιο

Εκπαίδευση 0

Όταν μια ιστορία χωράει σε λίγες γραμμές: Η μικρομυθοπλασία στο επίκεντρο του ΑΠΘ

afisa
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιστήμονες και ερευνητές από 21 χώρες συναντώνται στη Θεσσαλονίκη για να εξετάσουν το παρόν και το μέλλον ενός αφηγηματικού είδους που γίνεται όλο και πιο επίκαιρο

Τη συγχρονία και τη διαχρονία του αφηγηματικού είδους της μικρομυθοπλασίας θα εξετάσουν περισσότεροι από 100 εισηγητές/τριες από 21 χώρες στο 13ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα «Μικρομυθοπλασία και Διακειμενικότητα». Το Συνέδριο διοργανώνουν το Τμήμα Φιλολογίας και το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, από την Τετάρτη 7 έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2026, στο ΚΕΔΕΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. 

 

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026 και ώρα 20:00, στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου. Κατά τη διάρκεια της Τελετής, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης.

 

Συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση των διεθνών συνεδρίων για το συγκεκριμένο αφηγηματικό είδος, που πραγματοποιούνται κάθε δυο χρόνια από το 1998 σε διάφορες πόλεις του κόσμου, το Συνέδριο αποτελεί σημαντικό θεσμό διεθνούς κύρους που έχει συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξη της μικρομυθοπλασίας παγκοσμίως, αναφέρουν οι διοργανωτές.

 

Κύριοι θεματικοί άξονες του συνεδρίου είναι: «Ιστορικές οπτικές μελέτης της σχέσης μικρομυθοπλασίας και διακειμενικότητας», «Η μικρομυθοπλασία ως αντικείμενο διεπιστημονικής προσέγγισης, μελέτης και ερμηνείας. Σύγχρονες δυναμικές και προοπτικές», «Η μικρομυθοπλασία στο μεταίχμιο διαφορετικών γενών: ανάμεσα στην ποίηση και την πεζογραφία», «Εθνικές, διεθνικές, συγκριτολογικές συγχρονικές και διαχρονικές προσεγγίσεις της μικρομυθοπλασίας», «Διαμεσικές και διακαλλιτεχνικές εφαρμογές συγγραφής, ερμηνείας και χρήσης της μικρομυθοπλασίας», «Η διακειμενικότητα υπό το φως των ψηφιακών τεχνολογιών συγγραφής, ανάγνωσης και μελέτης της μικρομυθοπλασίας», «Μικρομυθοπλασία και σύγχρονη παραγωγή: από τη διακειμενικότητα στο υπερκείμενο; Το μέλλον της μικρομυθοπλασίας».

afisa

Γλώσσες εργασίας του Συνεδρίου είναι η ισπανική και η αγγλική.

Οι εργασίες του Συνεδρίου είναι ανοιχτές για το κοινό. Δεν απαιτείται εγγραφή.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο και το πρόγραμμα: https://websites.auth.gr/microfiction/

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους: Καθηγητής Εφαρμοσμένης Μεταφρασεολογίας και Ισπανικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, τηλ. 6939140276 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μόδα αλλάζει: 10 παλιά ονόματα που επιστρέφουν

Γεράσιμος Σιάσος στο alfavita: «Δεν θα υπήρχε χώρα αν δεν υπήρχε Πανεπιστήμιο Αθηνών»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση