Απαγορευτικό απόπλου σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο – Ποια δρομολόγια εκτελούνται

Εκπαίδευση 0

Γ. Χριστόπουλος (Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ): Θα γίνει και πάλι το ιδιωτικό σχολείο ελκυστικός τόπος εργασίας;

ΤΑΞΗ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι ιδιοκτήτες βλέπουν; Ακούνε; Αντιλαμβάνονται την οργή και την απογοήτευση των εκπαιδευτικών οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια της ακμής στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν κέρδισαν ούτε ένα ευρώ από τα άφθονα κέρδη;
Πτώση παρουσιάζουν οι επιδόσεις των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία βάσει των αποτελεσμάτων του PISA. Εξακολουθούν να είναι υψηλότερες από αυτές των μαθητών στα δημόσια, αλλά οι διαφορές με τους μαθητές των δημοσίων συρρικνώνονται και πλέον θεωρούνται πολύ μικρές, αν υπολογίσει κανείς τις κοινωνικό - οικονομικές αποκλίσεις, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ελληνικής PISA Καθηγητή κ. Δημόπουλο.
 Η ΟΙΕΛΕ είχε προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων ότι η εφαρμογή του νόμου Κεραμέως που προκάλεσε ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και οδήγησε στην απομάκρυνση σχεδόν των μισών (!!!!) ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέσα σε μια πενταετία, θα επέφερε συνέπειες στην ποιότητα των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών. Πολλοί από τους καλύτερους και έμπειρους συναδέλφους μας είτε απολύθηκαν (με βάση το καθεστώς των απολύτως ελεύθερων απολύσεων) για να μειωθεί το εργασιακό κόστος - και μάλιστα σε περίοδο έκρηξης εγγραφών και μεγάλης αύξησης διδάκτρων - είτε παραιτήθηκαν λόγω των δυσμενέστατων συνθηκών εργασίας και αμοιβής.
Πριν μερικούς μήνες, βλέποντας τον κίνδυνο φυγής του πιο ποιοτικού προσωπικού από τα σχολεία, προτείναμε στους ιδιοκτήτες συλλογική συμφωνία για αύξηση μισθών, ώστε να γίνει και πάλι το ιδιωτικό σχολείο ελκυστικός τόπος εργασίας. Η απάντησή τους ήταν ενδεικτική της αλαζονείας και του στρουθοκαμηλισμού τους: αν θέλετε συλλογική σύμβαση, θα ξεκινήσουμε από μια βάση συζήτησης με πολύ χαμηλότερους μισθούς, με αύξηση ωραρίου, με εργασία στους καλοκαιρινούς μήνες.
Σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ γράφαμε:
"Τα τελευταία χρόνια τα ιδιωτικά σχολεία και οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι στόχευσαν (μέσω ισχυρού lobbying) σχεδόν αποκλειστικά στην μείωση του εργασιακού κόστους, ώστε να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Αυτή η τακτική πλέον δεν αποδίδει καρπούς. Ο εντεινόμενος ανταγωνισμός που αντιμετωπίζουν ήδη τα ιδιωτικά σχολεία και η κρίση του εκπαιδευτικού επαγγέλματος θέτουν ζήτημα επένδυσης στην ποιότητα. Και ποιότητα δεν σημαίνει μόνο υποδομές, αλλά κυρίως ποιοτικό εκπαιδευτικό προσωπικό."
 
Πλέον, τα ιδιωτικά σχολεία δεν παίζουν μόνα τους. Η παρουσία προτύπων και πειραματικών έχει φέρει ανταγωνιστές στο τοπίο. Επίσης, κάποιοι μικρομεσαίοι γονείς που έσφιγγαν το ζωνάρι για να στείλουν τα παιδιά τους σε ένα καλό ιδιωτικό ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στις πανελλαδικές, θα αποθηκεύσουν την εκπαιδευτική αυτή επένδυση για το "σίγουρο" πτυχίο των πιθανότατα ανεξέλεγκτων ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Άρα, επανέρχεται το ζήτημα. Οι ιδιοκτήτες βλέπουν; Ακούνε; Αντιλαμβάνονται την οργή και την απογοήτευση των εκπαιδευτικών οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια της ακμής στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν κέρδισαν ούτε ένα ευρώ από τα άφθονα κέρδη; 
Εμείς θα υποβάλλουμε εκ νέου την πρότασή μας για μια δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία κι ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική.
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Άνω Λιόσια: Σε σοβαρή κατάσταση η διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου – Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά την επίθεση

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ: 8.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση