Εκπαίδευση 0

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συμμετέχει στην 90η ΔΕΘ

παμακ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα πραγματοποιηθούν από τον νέο Πρύτανη, καθηγητή Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 στις 11:30 το πρωί

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα συμμετάσχει και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην 90η της διοργάνωση, παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό του έργο στο ειδικό θεματικό περίπτερο 17, «AKADEMIA» και συγκεκριμένα στο stand 39.

Με οδηγό την ευελιξία που προσφέρει το δυναμικό και συνεκτικό του μέγεθος, τη δημιουργική συνάντηση διαφορετικών επιστημονικών πεδίων, την ανάπτυξη έρευνας με άμεση εφαρμογή στην κοινωνία και την οικονομία, αλλά και τη συμβολή του στην κατανόηση των σύγχρονων πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αναδεικνύει τον ρόλο του ως ένα πανεπιστήμιο που συνδέει τη γνώση με την πράξη και την ακαδημαϊκή αριστεία με τις ανάγκες της εποχής.

Τα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα πραγματοποιηθούν από τον νέο Πρύτανη, καθηγητή Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 στις 11:30 το πρωί. Θα παραβρίσκονται οι νέες Πρυτανικές Αρχές, μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, Κοσμήτορες και Πρόεδροι Τμημάτων, μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, όπως και προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα παρουσιαστεί σύντομο μουσικό πρόγραμμα από ομάδα φοιτητών και φοιτητριών του Κουαρτέτου Σαξοφώνων του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, με επιβλέποντα τον επίκουρο καθηγητή Θεόφιλο Σωτηριάδη.

Στο διάστημα λειτουργίας της 90ης ΔΕΘ, στο stand 39 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα προσφέρεται ενημέρωση για όλα τα προπτυχιακά, τα μεταπτυχιακά, τα διδακτορικά και μεταδιδακτορικά του προγράμματα, τα προγράμματα εξειδίκευσης, σημαντικές εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες, καθώς και τις γενικότερες δράσεις και πρωτοβουλίες του.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί φέτος στα εξαιρετικά πάνελ συζητήσεων που θα διοργανωθούν στον χώρο του Open Stage του περιπτέρου 17, όπου σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της επιστήμης και της τεχνολογίας θα συμμετέχουν, προσφέροντας τις γνώσεις και τις απόψεις τους.

Η πρώτη παρουσίαση στο Open Stage θα γίνει την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026, από τις 8 μέχρι τις 9 το βράδυ, με τίτλο «Pitch & Advice Corner: Ζωντανό Εργαστήριο Επιχειρηματικών Ιδεών». Πρόκειται για μια διαδραστική εκδήλωση όπου επισκέπτες της ΔΕΘ θα μπορούν να παρουσιάζουν ζωντανά τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και να λαμβάνουν άμεσο feedback από ακαδημαϊκούς και επενδυτές. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή σε όλους και δε χρειάζεται προετοιμασία, παρά μόνο μια ιδέα και διάθεση να γίνει αυτή γνωστή!

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ντιν νταν! Πότε χτυπάει το πρώτο κουδούνι – Η ώρα του Αγιασμού στα σχολεία

Πανελλαδικές 2027: Αλλάζει ο χάρτης των Επιστημονικών Πεδίων – Οι σχολές που προστίθενται και οι νέες επιλογές

 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση