Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στις 12 Μαΐου 2026, οι εκπαιδευτικοί της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) ανέδειξαν τους αντιπροσώπους τους για το 22ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, με τη συμμετοχή να ανέρχεται στους 315 ψηφίσαντες.
Το αποτέλεσμα της κάλπης ανέδειξε ως κυρίαρχη δύναμη τις Παρεμβάσεις, οι οποίες με ποσοστό 52,43% εξέλεξαν δύο αντιπροσώπους, ενώ η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 30,74% και έναν αντιπρόσωπο.
Η ΔΑΚΕ και οι ΣΥΝΕΚ ακολούθησαν με χαμηλότερα ποσοστά, 14,89% και 1,94% αντίστοιχα, χωρίς να κατορθώσουν να εκλέξουν εκπρόσωπο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ χαιρέτισε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την εφορευτική επιτροπή, υπογραμμίζοντας ότι η αφοσίωση και η αμεροληψία των μελών της διασφάλισαν μια άψογη και διαφανή διαδικασία.
Η επιτυχής ολοκλήρωση της ψηφοφορίας θεωρήθηκε από το σωματείο ως έμπρακτη απόδειξη της δύναμης της συλλογικότητας και του σεβασμού στις δημοκρατικές αρχές του κλάδου, ενισχύοντας τη φωνή των εκπαιδευτικών της περιοχής ενόψει του πανελλαδικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα εκλογών Α' ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι) για τους αντιπροσώπους στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ:
Ολοκληρώθηκε στις 12/05/2026 η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των αντιπροσώπων της ΕΛΜΕ (Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής) για το 22ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Προσήλθαν ασκώντας το εκλογικό τους δικαίωμα 315 εκπαιδευτικοί (309 έγκυρα και 2 άκυρα- 4 λευκά) εκλέγοντας 3 αντιπροσώπους.
Αποτελέσματα εκλογών Α' ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι) για τους αντιπροσώπους στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ
| Ψήφοι |
| |
Ψηφίσαντες | 315 | Μέτρο | |
Άκυρα - Λευκά | 6 | 103 | |
Έγκυρα | 309 |
| |
| Αντιπρόσωποι | Ποσοστά | |
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕIΣ | 162 | 2 | 52,43% |
ΑΣΕ | 95 | 1 | 30,,74% |
ΔΑΚΕ | 46 | - | 14,89% |
ΣΥΝΕΚ | 06 | - | 1,94% |
|
| - |
|
- |
|
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που πήραν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας
Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της εφορευτικής επιτροπής,
Εκ μέρους όλων των μελών μας, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις πιο θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες για την πολύτιμη συμβολή σας στη διενέργεια των πρόσφατων εκλογών. Η παρουσία σας, η υπευθυνότητα, η αμεροληψία και η αφοσίωσή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας ήταν καθοριστικές για τη διεξαγωγή μιας άψογης και διαφανούς ψηφοφορίας. Ανταποκριθήκατε άμεσα στο κάλεσμα του σωματείου, θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο και κόπο για να διασφαλίσετε ότι όλα λειτούργησαν ομαλά και σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού. Τέτοιες εθελοντικές και ανιδιοτελείς ενέργειες αποδεικνύουν έμπρακτα τη δύναμη της συλλογικότητάς μας και τον σεβασμό μας στις δημοκρατικές διαδικασίες. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την αυταπάρνηση, τη συνέπεια και το ήθος που επιδείξατε.
Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom