Το γλωσσικό δίλημμα ανάμεσα στους όρους «ακόλουθος» και «ακολουθών» για τους followers σχολίασε ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης, με αφορμή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ευχαρίστησε τους περισσότερους από 60.000 χρήστες που παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις του.
Στην ανάρτησή του, ο γνωστός γλωσσολόγος εξηγεί ότι αποφεύγει συνειδητά τον όρο «ακόλουθοι», προτιμώντας τον τύπο «ακολουθούντες» και «ακολουθούσες». Όπως επισημαίνει, σύμφωνα και με την ερμηνεία που δίνεται στο λεξικό του, ο όρος «ακολουθών» θεωρείται πιο ακριβής στην ελληνική γλώσσα για να αποδώσει το άτομο που σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης «ακολουθεί κάποιον και μπορεί να ενημερώνεται για τις δημοσιεύσεις του ή να τις σχολιάζει».
Η παρέμβασή του εντάσσεται στο ευρύτερο ενδιαφέρον που έχει εκφράσει το τελευταίο διάστημα για τη γλώσσα των social media. Μάλιστα, πρόσφατα είχε προτείνει τους ελληνικούς όρους «επιδραστής» και «επιδράστρια» ως απόδοση της λέξης influencer.
Με χιουμοριστική διάθεση, ο ίδιος σχολίασε τον μεγάλο αριθμό των χρηστών που τον παρακολουθούν γράφοντας: «Με τέτοιον αριθμό ακολουθούντων και ακολουθουσών, αρχίζω να γίνομαι κι εγώ επιδραστής — αν και όχι επηρεαστής — κατά το ελληνικό δηλαδή influencer», προσθέτοντας σκωπτικά: «Θεός φυλάξοι τ’ ώτα των συμπεφωνημένων».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Alfavita Newsroom