Στον αέρα βρίσκεται πλέον το πρώτο επεισόδιο του «But Why?», του νέου μαθητικού podcast που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά.
Η προσπάθεια αυτή, που ξεκίνησε από το όραμα τεσσάρων εκπαιδευτικών, στοχεύει να δώσει βήμα στις σκέψεις των εφήβων, αναδεικνύοντας τις αξίες και τις εμπειρίες που διαμορφώνουν τη σχολική καθημερινότητα.
Το εγχείρημα υλοποιήθηκε από τη Σχολική Διαμεσολάβηση σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Ένταξης του σχολείου. Πίσω από τα μικρόφωνα και την οργάνωση της παραγωγής βρίσκεται μια δυναμική ομάδα εκπαιδευτικών, αποτελούμενη από τις Βαρβάρα Κυριακού (ΠΕ02.ΕΑΕ), Αθανασία Μπαχάρογλου (ΠΕ03), Ιωάννα Παρασκευοπούλου (ΠΕ06)και Κυριακή Σημαιοφορίδου (ΠΕ03.ΕΑΕ).

Όπως σημειώνουν οι ίδιες, το podcast ήταν μια «αληθινά ομαδική προσπάθεια», όπου ο ενθουσιασμός και η αγάπη για το σχολείο μετατράπηκαν σε δημιουργία. «Καταφέραμε να δώσουμε φωνή σε σκέψεις και αξίες που μας ενώνουν», αναφέρουν χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας και της έμπνευσης.
Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν άμεση και συγκινητική. Από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν το «But Why?», δίνοντας την απαραίτητη ώθηση στους εκπαιδευτικούς να προχωρήσουν στην παραγωγή.

Το σχολείο καλεί το κοινό να ακούσει την προσπάθεια των παιδιών και να καταθέσει τα σχόλιά του, καθώς η εξέλιξη και η βελτίωση αποτελούν βασικό στόχο της ομάδας.
Ακούστε το πρώτο επεισόδιο
Μπορείτε να βρείτε το πρώτο επεισόδιο του podcast «But Why?» στην πλατφόρμα του European School Radio ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο ΕΔΩ.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς
Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom