Με κεντρικό σύνθημα τη δικαίωση για το έγκλημα στα Τέμπη, οι φοιτητές προετοιμάζεται για κινητοποιήσεις στις 26 και 28 Φεβρουαρίου.
Συμπληρώνοντας 3 χρόνια από την τραγωδία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας έλαβαν μαζικές αποφάσεις για συμμετοχή στις μεγάλες συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται στις 26 και 28 Φεβρουαρίου.
Το πρόγραμμα των φοιτητικών κινητοποιήσεων
Η αρχή γίνεται την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, με μαθητικά και φοιτητικά συλλαλητήρια σε όλη την επικράτεια. Στην Αθήνα, το ραντεβού έχει δοθεί στις 12:00 στα Προπύλαια, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου), την Πάτρα (Πλατεία Γεωργίου) και την Καλαμάτα.
Η κορύφωση των δράσεων θα σημειωθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, την ημέρα της μαύρης επετείου. Οι φοιτητές θα ενώσουν τις φωνές τους με τα Εργατικά Σωματεία και τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών στη μεγάλη συγκέντρωση στις 12:00 στο Σύνταγμα.

Αναλυτικά οι Φοιτητικοί Σύλλογοι που έχουν λάβει αποφάσεις
Μέχρι στιγμής, πάνω από 20 σύλλογοι της πρωτεύουσας έχουν επικυρώσει τη συμμετοχή τους, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προστεθούν και άλλοι μετά από γενικές συνελεύσεις. Οι σύλλογοι που βρίσκονται ήδη στην «πρώτη γραμμή» είναι:
1. Φοιτητικός Σύλλογος Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ
2. Φοιτητικός Σύλλογος Δασκάλων ΕΚΠΑ
3. Φοιτητικός Σύλλογος Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ
4. Φοιτητικός Σύλλογος ΑΣΟΕΕ
5. Φοιτητικός Σύλλογος Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ
6. Φοιτητικός Σύλλογος Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
7. Φοιτητικός Σύλλογος Μαθηματικού ΕΚΠΑ
8. Φοιτητικός Σύλλογος Γεωλογικού ΕΚΠΑ
9. Φοιτητικός Σύλλογος ΙΦΕ ΕΚΠΑ
10. Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Μηχανικών ΠαΔΑ
11. Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας ΠαΔΑ
12. Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Επιστημών Τροφίμων ΠαΔΑ
13. Φοιτητικός Σύλλογος Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού ΠαΔΑ
14. Φοιτητικός Σύλλογος Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
15. Φοιτητικός Σύλλογος Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ
16. Φοιτητικός Σύλλογος Μεταλλειολόγων ΕΜΠ
17. Φοιτητικός Σύλλογος Τοπογράφων ΕΜΠ
18. Φοιτητικός Σύλλογος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών
19. Σύλλογος Οικοτρόφων Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ
20. Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών
21. Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών
Παλλαϊκό κάλεσμα και εκδηλώσεις μνήμης
Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει τη στήριξη των Ομοσπονδιών Ενώσεων Γονέων Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, υπογραμμίζοντας τον χαρακτήρα της παλλαϊκής απαίτησης για απόδοση ευθυνών.
Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζεται ειδική εκδήλωση στο Πολυτεχνείο (Αίθουσα Α5) με τη συμμετοχή συγγενών θυμάτων, νομικών και εκπροσώπων των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, όπως ο Νίκος Τσακλίδης από το Σωματείο Εργαζομένων στη Hellenic Train, προκειμένου να αναδειχθούν οι πτυχές του εγκλήματος και οι ελλείψεις στην ασφάλεια των μεταφορών.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς
Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom