Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
Συνέδριο: «Μαζί για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας»

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της εθνικής στρατηγικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ), το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΥΠΑΝ) και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου συνδιοργανώνουν το Διακρατικό Επιστημονικό Συνέδριο Ελλάδας – Κύπρου με θέμα: «Μαζί για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026, από 08:30 έως 17:00, με υβριδικό τρόπο. Για την Ελλάδα, οι εργασίες θα διεξαχθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Jacqueline de Romilly» του κτιρίου της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΙΘΑ, ενώ για την Κύπρο στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Παράλληλα, θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση μέσω του επίσημου καναλιού του ΙΕΠ στο YouTube στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/live/cC2uOzRQOjU, καθώς και ταυτόχρονη εξ αποστάσεως σύνδεση των δύο χωρών.

Στόχος του Διακρατικού Επιστημονικού Συνεδρίου είναι η επιστημονική ενημέρωση, η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και η ανάδειξη καλών πρακτικών που υλοποιούνται σε σχολικές μονάδες της Ελλάδας και της Κύπρου για την πρόληψη και αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (ΕΒΙΕ). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συνεργασία των δύο εκπαιδευτικών συστημάτων, με απώτερο στόχο την ενίσχυση της πρόληψης, την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και την υποστήριξη μαθητών/τριών και των οικογενειών τους.

ιεπ

Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, στελέχη εκπαίδευσης, ειδικούς επιστήμονες και ερευνητές/τριες. Η γλώσσα εργασίας θα είναι η ελληνική, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Όσοι θέλουν μπορούν να παρακολουθήσουν το συνέδριο με φυσική παρουσία αρκεί να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά μέσω της Δικτυακής Πύλης e-ΙΕΠ (https://mitroo.iep.edu.gr/login), από σήμερα Τετάρτη, 18/2/2026 στις 15:00 έως την 24/02/2026 στις 15:00. Η επιλογή θα πραγματοποιηθεί με σειρά προτεραιότητας.

Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης, σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στην Πρόσκληση.

Το ΙΕΠ, σε συνεργασία με το ΥΠΑΙΘΑ και τους κυπριακούς θεσμικούς εταίρους, συνεχίζει να επενδύει στη γνώση, στη συνεργασία και στην επιστημονική τεκμηρίωση, ενισχύοντας έμπρακτα τις δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού στο σχολείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαίδευση
Μετακινήσεις στην Εδική Αγωγή: Έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τις αποφάσεις του ΥΠΑΙΘΑ
Η Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΕΠ-ΕΒΠ καταγγέλλει πρακτικές που αφήνουν μαθητές χωρίς την αναγκαία υποστήριξη
Μετακινήσεις στην Εδική Αγωγή: Έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών για τις αποφάσεις του ΥΠΑΙΘΑ
ΕΟΠΠΕΠ
ΕΟΠΠΕΠ: Αποτελέσματα εξετάσεων πιστοποίησης ΕΠΑΛ 1ης περιόδου 2025
Τα αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης των Αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) 1ης περιόδου...
ΕΟΠΠΕΠ: Αποτελέσματα εξετάσεων πιστοποίησης ΕΠΑΛ 1ης περιόδου 2025
μανιτάκης
Έφυγε από την ζωή ο καθηγητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ Αντώνης Μανιτάκης
Θλίψη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Διήμερο πένθος στη Νομική Σχολή για τον ομότιμο καθηγητή και πρώην υπουργό
Έφυγε από την ζωή ο καθηγητής της Νομικής Σχολής ΑΠΘ Αντώνης Μανιτάκης
Νίκος Παπαϊωάννου
Το «αντίο» του Νίκου Παπαϊωάννου στον καθηγητή Αντώνη Μανιτάκη: «Ο συνταγματολόγος που υπηρέτησε τη Δημοκρατία»
Το «αντίο» του Νίκου Παπαϊωάννου στον καθηγητή της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
Το «αντίο» του Νίκου Παπαϊωάννου στον καθηγητή Αντώνη Μανιτάκη: «Ο συνταγματολόγος που υπηρέτησε τη Δημοκρατία»