Ένα ακόμη περιστατικό που αναδεικνύει τα σοβαρά κενά στην οδική ασφάλεια γύρω από σχολικές μονάδες σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από το 66ο Γυμνάσιο Αθηνών. Μαθητής παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ. την ώρα που κατευθυνόταν προς το σχολείο, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα και να διακομιστεί σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται.
Το τροχαίο σημειώθηκε στην οδό Αίμωνος, έναν δρόμο χωρίς πεζοδρόμια και επαρκή σήμανση. Οι μαθητές, σύμφωνα με γονείς και εκπαιδευτικούς, αναγκάζονται καθημερινά να κινούνται στο οδόστρωμα, ανάμεσα σε διερχόμενα οχήματα, προκειμένου να φτάσουν στην είσοδο του σχολείου.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τονίζει ότι έχει επανειλημμένα ζητήσει από τον Δήμο Αθηναίων την κατασκευή πεζοδρομίου, τη δημιουργία διαβάσεων, την τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων και μέτρων περιορισμού ταχύτητας, χωρίς – όπως υποστηρίζει – να έχει υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση. Παράλληλα, ζητείται η παρουσία σχολικού τροχονόμου στις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, τουλάχιστον έως ότου γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.
Την αγανάκτησή της εκφράζει και η Ένωση Γονέων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, κάνοντας λόγο για μια επικίνδυνη κατάσταση που είναι γνωστή εδώ και χρόνια στους αρμόδιους φορείς. Όπως επισημαίνουν, το συγκεκριμένο σημείο έχει καταγγελθεί κατ’ επανάληψη ως εστία κινδύνου, χωρίς να έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα.
Το νέο ατύχημα επαναφέρει με δραματικό τρόπο το ζήτημα της ασφάλειας έξω από τα σχολεία, με τους γονείς να ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις πριν σημειωθεί ένα ακόμη σοβαρότερο περιστατικό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Μαρίλη Ματαφτσή