περιβάλλον
Η φωνή της εκπαιδευτικής κοινότητας στο επίκεντρο πανεπιστημιακής έρευνας για περιβάλλον, αειφορία και κοινωνική ευθύνη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ερευνητική μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο διδακτορικής διατριβής, με αντικείμενο την Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη και την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Η έρευνα στοχεύει να αποτυπώσει στάσεις, εμπειρίες και παιδαγωγικές πρακτικές που σχετίζονται με το περιβάλλον, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αειφορία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο του σχολείου, των εκπαιδευτικών δομών και της κοινότητας ως χώρων δημοκρατίας, συνεργασίας και κοινωνικής ευθύνης.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

Η πρόσκληση απευθύνεται σε:

  • εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων,
  • στελέχη περιβαλλοντικών φορέων,
  • ερμηνευτές και ερμηνεύτριες περιβάλλοντος,
  • φοιτητές και φοιτήτριες σχετικών Τμημάτων και Σχολών.

Τι περιλαμβάνει η συμμετοχή

Η συμμετοχή γίνεται μέσω ανώνυμου ερωτηματολογίου, το οποίο περιλαμβάνει:

  • κλειστές ερωτήσεις,
  • βασικά δημογραφικά στοιχεία,
  • καθώς και προαιρετικές ανοικτές ερωτήσεις για όσες και όσους επιθυμούν να καταθέσουν προσωπικές απόψεις ή εμπειρίες.

Η συμπλήρωση απαιτεί σύντομο χρόνο, ωστόσο κάθε απάντηση συμβάλλει ουσιαστικά στη συλλογική καταγραφή εμπειριών και οπτικών που μπορούν να υποστηρίξουν τον σχεδιασμό πιο δίκαιων και αποτελεσματικών παρεμβάσεων στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

Διασφάλιση εμπιστευτικότητας

Όλες οι απαντήσεις είναι απολύτως εμπιστευτικές και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας της επιστημονικής έρευνας.

Συμπλήρωση ανώνυμου ερωτηματολογίου 

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών και των επαγγελματιών του χώρου θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την εγκυρότητα και τη χρησιμότητα των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τον χρόνο και τη συμβολή σας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπουλινγκ
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Ανησυχία μετά την επίθεση σε καθηγητή: «Παιδιά των πολλαπλών κρίσεων»
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Τσικνοπέμπτη, σουβλάκια
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία
Πώς γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη 2026 τα σχολεία -Τι επιτρέπεται και τι όχι σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία