Σχολείο

Αυξητική είναι η τάση στα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης, σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης.

Συγκεκριμένα, με συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον από μαθητές και εκπαιδευτικούς, εγκρίθηκαν 237 προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, για το σχολικό έτος 2025 - 2026 επιβεβαιώνοντας την αυξητική τάση που παρατηρείται κάθε χρόνο.

Πιο αναλυτικά, εγκρίθηκαν από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Φουντουλάκη ύστερα από την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής:

  • 119 προγράμματα Πολιτιστικών Θεμάτων
  • 79 προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
  • 35 προγράμματα Αγωγής Υγείας
  • 4 προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας

Η συμμετοχή σε αυτά τα προγράμματα δίνει τη δυνατότητα σε 5.083 μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου να αναπτύξουν δημιουργικότητα, κοινωνικές δεξιότητες και κριτική σκέψη. Κατά την υλοποίησή τους οι εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν καινοτόμες μεθόδους και αναπτύσσουν συνεργασίες με δίκτυα, φορείς και άλλα σχολεία, αφιερώνοντας χρόνο εκτός διδακτικού ωραρίου, με στόχο την ενδυνάμωση της μαθησιακής διαδικασίας και της κοινωνικής ανάπτυξης των μαθητών.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων παρακολουθούν την πορεία των προγραμμάτων, στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην ποιοτική μάθηση και ενδυναμώνει τους δεσμούς της σχολικής κοινότητας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «τα παραπάνω καθιστούν ξεκάθαρο ότι η εκπαίδευση δεν σταματά στην τάξη, αλλά ζωντανεύει και αναπτύσσεται με την υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεχνητη νοημοσυνη
Το σχολείο γίνεται 3D κόσμος: Το ελληνικό εργαλείο που «σπάει» τους τοίχους της τάξης
Η πλατφόρμα που μεταμορφώνει την εκπαίδευση και κάνει το μάθημα παιχνίδι - Το να μιλάς για τον Παρθενώνα είναι σημαντικό. Το να τον περπατάς μαζί...
Το σχολείο γίνεται 3D κόσμος: Το ελληνικό εργαλείο που «σπάει» τους τοίχους της τάξης
Πρωτομαγιά
Δάσκαλοι στον τοίχο της Καισαριανής, Πρωτομαγιά του 1944. «…Ν’ ανθίσει γέλιο στις ματιές, να λάμψει ο κόσμος όλος…»
Η Πρωτομαγιά του 1944 δεν είναι απλώς άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Κατοχής
Δάσκαλοι στον τοίχο της Καισαριανής, Πρωτομαγιά του 1944. «…Ν’ ανθίσει γέλιο στις ματιές, να λάμψει ο κόσμος όλος…»
Υπουργείο Παιδείας
Myschool και ΟΠΣΥΔ: Οι διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν συμμετοχή για να μη μείνουν τα έργα… στα χαρτιά
Διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν ρόλο στις Ομάδες Εργασίας για την ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του υπουργείου Παιδείας
Myschool και ΟΠΣΥΔ: Οι διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν συμμετοχή για να μη μείνουν τα έργα… στα χαρτιά