Την πλήρη συμπαράστασή του στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων εκφράζει, με επίσημο ψήφισμα, ο Σύλλογος Φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών «Σωτήρης Πετρουλάς».

Όπως αναφέρεται, οι φοιτητές τάσσονται στο πλευρό των αγροτών που εδώ και εβδομάδες παρατάσσουν τρακτέρ και μηχανήματα σε δρόμους, λιμάνια και τελωνεία, ζητώντας λύσεις για το κόστος παραγωγής, τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις.
Στο ψήφισμα τονίζεται ότι οι αγρότες διεκδικούν «το αυτονόητο δικαίωμα σε αξιοπρεπή διαβίωση», ενώ καταγγέλλεται πως η κυβέρνηση «αντί για λύσεις επιλέγει την απαξίωση και την καταστολή». Παράλληλα, γίνεται αναφορά στις καθυστερήσεις πληρωμών, στις επιπτώσεις της ευλογιάς, καθώς και στο αυξημένο κόστος ενέργειας και παραγωγής.
Ο Σύλλογος συνδέει τον αγώνα των αγροτών με τα προβλήματα στη δημόσια παιδεία και γενικότερα με «μια πολιτική που πλήττει τη νεολαία και τους εργαζομένους», καλώντας σε κοινή δράση. «Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών ΟΠΑ «Σωτήρης Πετρουλάς» δηλώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις κινητοποιήσεις, τονίζοντας πως «οι άνθρωποι που κρατούν ζωντανή την παραγωγή αξίζουν σεβασμό και ουσιαστικές λύσεις».
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ο.Π.Α. «ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ»
Τις τελευταίες εβδομάδες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε μαζικές κινητοποιήσεις, παρατάσσοντας χιλιάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, αποκλείοντας εθνικές οδούς, τελωνεία και λιμάνια. Με τα μπλόκα τους έχουν «κόψει» τη χώρα στα δύο, δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους να μην υποχωρήσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους.
Οι αγρότες δεν ζητούν τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο: να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς από τη δουλειά τους και να συνεχίσουν να τροφοδοτούν την κοινωνία με τα προϊόντα τους. Αντί γι’ αυτό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει την απαξίωση και την καταστολή, προσπαθώντας να παρουσιάσει τις κινητοποιήσεις ως
«παράλογες» ή «υποκινούμενες». Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη: χωρίς τους αγρότες, δεν υπάρχει τροφή, συνεπώς δεν υπάρχει ζωή.
Η Νέα Δημοκρατία, συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο της υπαίθρου. Από τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των επιδοτήσεων ως τις ελλιπείς αποζημιώσεις και τις καταστροφές και τις θανατώσεις ζώων λόγω ευλογιάς η κυβέρνηση αρνείται να δώσει λύσεις. Θανατώσεις οι οποίες προκλήθηκαν από την άρνηση της κυβέρνησης να πραγματοποιήσει πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς αυτό θα απαιτούσε καταγραφή των ζώων και θα αποκάλυπτε την πραγματικότητα των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ που ενορχήστρωναν στελέχη της εγκληματικής και προδοτικής προς τον ελληνικό λαό κυβέρνησης, όπως ο Βορίδης και ο Αυγενάκης.
Τα οικονομικά προβλήματα των αγροτών συνεχίζονται με το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής και ενέργειας, καθώς και την άρνηση για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο να οδηγούν σε καθημερινή απόγνωση χιλιάδες οικογένειες που απαρτίζουν τον πρωτογενή τομέα, την ώρα που «φραπέδες» και «χασάπηδες» πλουτίζουν εις βάρος των έντιμων αγροτών και κτηνοτρόφων που μοχθούν καθημερινά για να εξασφαλίσουν την πρώτη ύλη από την οποία επιβιώνει η ελληνική κοινωνία Ως μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Ο.Π.Α. δεν μένουμε αμέτοχοι. Η επίθεση στα δικαιώματα των αγροτών είναι κομμάτι της ίδιας πολιτικής που χτυπά τη δημόσια παιδεία, την υγεία, τη νεολαία και τους εργαζόμενους. Μόνο με τον κοινό μας αγώνα μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. Όπως οι φοιτητές στη Σερβία και την Βουλγαρία
βγαίνουν μπροστά ενάντια στην διαφθορά, έτσι και εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που κρατούν ζωντανή την ύπαιθρο και την παραγωγή και «ξεκινούν τον χορό» δίνοντας τον έναυσμα στον υπόλοιπο ελληνικό λαό να υψώσει την φωνή του απέναντι στην αδικία που βιώνει υπό το καθεστώς Μητσοτάκη.
Ο Σύλλογος Φοιτητών Ο.Π.Α. «Σωτήρης Πετρούλας» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των αγροτών. Στεκόμαστε στο πλευρό τους, γιατί ο αγώνας τους είναι αγώνας για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και επιβίωση.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας»
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Ευαγγελία Ασημακοπούλου