ΜΑς
117 Φοιτητικοί Σύλλογοι ενώνουν δυνάμεις ενάντια στις διαγραφές και την καταστολή

Η Πανελλαδική Συνάντηση Συντονισμού του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών ολοκληρώθηκε το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με μαζική συμμετοχή και μαχητικό κλίμα. Στον Συντονισμό πήραν μέρος 117 Φοιτητικοί Σύλλογοι από 38 πόλεις και 17 Πανεπιστήμια, στέλνοντας μήνυμα αντεπίθεσης απέναντι στις επιθέσεις στα δικαιώματά τους, ιδιαίτερα σε συνθήκες πολεμικής προετοιμασίας.

Οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Α. Συγγρού σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον δίκαιο αγώνα των αγροτών στα μπλόκα. Παράλληλα, διεξήχθησαν τρεις θεματικές συσκέψεις για τους οικότροφους, την πρακτική άσκηση και την παιδαγωγική επάρκεια, καταλήγοντας σε κοινές ανακοινώσεις και τη συγκρότηση Πανελλαδικού Συντονιστικού Συλλόγων Οικότροφων.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η ενίσχυση συλλογικής διεκδίκησης και η προσπάθεια για ένα ενιαίο πανελλαδικά Φοιτητικό Κίνημα, που συνδέεται με τους εργαζόμενους και το λαό ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων, ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων. Με σύνθημα «Αντεπίθεση! Πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές - όχι καταστολή και διαγραφές!», οι φοιτητές κατέληξαν σε σχέδιο δράσης για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Μεταξύ των αποφάσεων περιλαμβάνονται: συμμετοχή σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών στις 8 Δεκεμβρίου, διήμερο πανελλαδικών αποκλεισμών γραμματειών στις 10-11 Δεκεμβρίου ενάντια στις διαγραφές φοιτητών, κινητοποίηση στη Σύνοδο Πρυτάνεων στις 12 Δεκεμβρίου στο Βόλο και συμμετοχή σε συλλαλητήρια εργατικών σωματείων ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό στις 16 Δεκεμβρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης για αγρότες: «Υπάρχει κίνδυνος να στραφεί η κοινωνία εναντίον τους»
Μητσοτάκης για αγρότες: Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή – Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς
Μητσοτάκης για αγρότες: «Υπάρχει κίνδυνος να στραφεί η κοινωνία εναντίον τους»
panepistimio-aigaiou.jpg
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Συνεργασία με το WPI – Παρουσίαση εργασιών για τη νησιωτική ανάπτυξη
Πανεπιστήμιο Αιγαίου - WPI: Eκδήλωση παρουσίασης καινοτόμων φοιτητικών εργασιών σε θέματα νησιωτικής ανάπτυξης
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Συνεργασία με το WPI – Παρουσίαση εργασιών για τη νησιωτική ανάπτυξη