δελτιου τυπου
Κεντρικός καλεσμένος της ημέρας ήταν ο κ. Γιώργος Διαλεκτάκης, Ρεθυμνιώτης αθλητής ΑμεΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου υλοποίησε ένα βιωματικό πρόγραμμα με σταθμούς δραστηριοτήτων, όπου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη χρήση των αισθήσεων, τη χρήση αμαξιδίου, παραολυμπιακά αθλήματα, καθώς και με δράσεις, όπως  παρουσίαση ιστορίας κόμικς από τους μαθητές της Στ τάξης και τραγουδιού στη νοηματική γλώσσα σπό τους μαθητές του σχολείου.

Κεντρικός καλεσμένος της ημέρας ήταν ο κ. Γιώργος Διαλεκτάκης, Ρεθυμνιώτης αθλητής ΑμεΑ και δρομέας υπεραποστάσεων με αναπηρικό αμαξίδιο, ο οποίος αποτελεί ζωντανό παράδειγμα δύναμης, θέλησης και αισιοδοξίας. Με την ομιλία του μάς συγκίνησε βαθιά, μοιράστηκε μαζί μας προσωπικές στιγμές,  χάρισε το χαμόγελό του και τη δύναμη της  ψυχής του, αναδεικνύοντας στην πράξη τις αξίες του σεβασμού και της αποδοχής. 

δελτιου τυπου

Ιδιαίτερη ήταν και η συμβολή του του κ. Αθανασιάδη Δημήτρη, Διευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου  που παραχώρησε για τη σημερινή μέρα δύο αναπηρικά αμαξίδια, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να βιώσουν τη χρήση τους και να αντιληφθούν από κοντά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο με αναπηρία στην καθημερινή του ζωή.

Τέλος, ένα μεγάλο «μπράβο» σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος, προσφέροντας στους μαθητές μας μια μέρα γεμάτη εμπειρίες, προβληματισμό και ανθρωπιά.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kairos
Καιρός την Πρωτομαγιά: Βροχές και καταιγίδες – Τι αναμένεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πρωτομαγιά – Πότε έρχεται η πτώση της θερμοκρασίας
Καιρός την Πρωτομαγιά: Βροχές και καταιγίδες – Τι αναμένεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη