Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων απευθύνει ένα μήνυμα που υπενθυμίζει ότι η συμπεριληπτική εκπαίδευση δεν είναι θεωρία, αλλά καθημερινή πράξη και ουσιαστική δέσμευση.
Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανάγκη για σχολεία που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και μετατρέπουν τις προκλήσεις σε ευκαιρίες συνεργασίας, δημιουργίας και ανάπτυξης. Σε μια περίοδο όπου οι κοινωνικές ανισότητες παραμένουν ορατές, το μήνυμα αναδεικνύει τον ρόλο της εκπαιδευτικής κοινότητας στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος στο οποίο κάθε παιδί νιώθει ότι ανήκει, ακούγεται και έχει χώρο να προοδεύσει.
Το μήνυμα του Διευθυντή Π.Ε. Τρικάλων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία

«Αντί να εστιάζουμε στους περιορισμούς, ας αναδεικνύουμε τα ταλέντα· αντί να μετράμε τα κενά, ας βρίσκουμε τρόπους συνεργασίας»
Αρχές της Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης
Η 3η Δεκεμβρίου είναι ημέρα υπενθύμισης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα, τις δυνατότητες και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία. Είναι μια μέρα που μας καλεί όλους – εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και πολίτες – να χτίζουμε μαζί μια κοινωνία δίκαιη, συμπεριληπτική και ανθρώπινη.
Στην εκπαίδευση, η συμπερίληψη δεν είναι απλώς στόχος· είναι πρακτική και δέσμευση. Κάθε μαθητής και μαθήτρια αξίζει να νιώθει ότι ανήκει, να αναπτύσσει τις δεξιότητες και τα ταλέντα του και να συμμετέχει ισότιμα στην κοινότητα του σχολείου και της κοινωνίας. Η δική μας ευθύνη είναι να διασφαλίζουμε ένα σχολικό περιβάλλον όπου η διαφορετικότητα γίνεται πηγή δύναμης, έμπνευσης και δημιουργίας.
Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία μας υπενθυμίζει ότι η εκπαίδευση και η κοινωνία μας προχωρούν όταν κανείς δεν μένει πίσω. Ας συνεχίσουμε να καλλιεργούμε ενσυναίσθηση, σεβασμό και αλληλεγγύη, ώστε κάθε παιδί να νιώθει ότι η φωνή του ακούγεται και ότι η συμμετοχή του μετράει
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙ.Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Δρ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΚΑΛΗΣ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Λεωνίδας Βουρλιώτης