αιγαλ
Στην Α΄ ΔΙΠΕ Αθήνας προωθούνται 15 συμπτύξεις τμημάτων – Κινητοποίηση και τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 20/10

Με συμπτύξεις τμημάτων στα μέσα του πρώτου τριμήνου επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας και η Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας να καλύψουν τα εκατοντάδες κενά που καταγράφονται στη Διεύθυνση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών.

Όπως σημειώνεται, «689 κενά, μεταξύ των οποίων 21 κενά δασκάλων, καταγράφονται με βάση τα στοιχεία της Α΄ ΔΙΠΕ Αθήνας στη Διεύθυνσή μας».

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να καλύψει τα κενά με συμπτύξεις τμημάτων, προωθώντας αυτή τη στιγμή 15 περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων «μία στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου και μία στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών».

Τα αποτελέσματα, όπως τονίζει ο Σύλλογος, θα είναι άκρως αντιπαιδαγωγικά: «Συμπτύξεις αυτή τη στιγμή σημαίνει ότι τμήματα ολιγομελή θα συμπτυχθούν σε ένα 24άρι ή 25άρι τμήμα, τα μισά παιδιά θα χάσουν το δάσκαλο ή τη δασκάλα τους, ένας/μία δάσκαλος/α θα μετακινηθεί σε άλλο σχολείο – άρα και άλλο τμήμα θα χάσει το δάσκαλό του, το πρόγραμμα του σχολείου θα αλλάξει».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 20/10, στις 14:00, στην Α΄ ΔΙΠΕ Αθήνας (Χίου 16-18, Μετρό Μεταξουργείο) και κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (13:00-16:00) για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση. Παράλληλα, ζητεί να είναι παρούσα η Διευθύντρια Εκπαίδευσης, ενώ απευθύνει κάλεσμα και στις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων για κοινό αγώνα «για τη σωτηρία του δημόσιου σχολείου».

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του σε κάθε ενδεχόμενο συμπτύξεων και ζητά την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών/τριών για την κάλυψη όλων των κενών δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών

«Με συμπτύξεις τμημάτων στα μέσα του πρώτου τριμήνου (!!) επιχειρούν το Υπουργείο Παιδείας και η Α΄ ΔΙΠΕ Αθήνας να καλύψουν τα εκατοντάδες κενά που καταγράφονται στη Διεύθυνση. Όπως είχαμε σε προηγούμενη ανακοίνωση επισημάνει, 689 κενά, μεταξύ των οποίων 21 κενά δασκάλων καταγράφονται με βάση τα στοιχεία της Α΄ ΔΙΠΕ Αθήνας στη Διεύθυνσή μας.

Πως σκέφτονται να καλύψουν αυτά τα κενά; Η υπουργός Παιδείας αιτήθηκε έκτακτη πίστωση από τον προϋπολογισμό και ζήτησε από τους γονείς «να κάνουν υπομονή» ενώ ταυτόχρονα οι μηχανισμοί του υπουργείου επιχειρούν να καλύψουν τα κενά με συμπτύξεις τμημάτων!

Έτσι λοιπόν, στην Α΄ ΔΙΠΕ Αθήνας προωθούνται 15 συμπτύξεις τμημάτων μεταξύ των οποίων μία στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου και μία στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Δεν είναι τυχαίο ότι στο 5ο Ζωγράφου υπάρχει το γνωστό κτιριακό πρόβλημα, ενώ στο 15ο Αθηνών δεν έχει μείνει πλέον κανένα γυμνάσιο στην περιοχή!

Στο όνομα λοιπόν της «πολεμικής οικονομίας», αυτοί που έχουν κλέψει δις ευρώ από τα ταμεία, τις επιδοτήσεις και τα κάθε λογής προγράμματα, έρχονται τώρα να «κουρέψουν» τα δημόσια σχολεία!

Συμπτύξεις αυτή τη στιγμή σημαίνει ότι τμήματα ολιγομελή θα συμπτυχθούν σε ένα 24άρι ή 25άρι τμήμα, τα μισά παιδιά θα χάσουν το δάσκαλο ή τη δασκάλα τους, ένας/μία δάσκαλος/α (συνήθως ο τελευταίος που έχει τοποθετηθεί) θα μετακινηθεί σε άλλο σχολείο – άρα και άλλο τμήμα θα χάσει το δάσκαλό του, το πρόγραμμα του σχολείου θα αλλάξει. Όλα αυτά είναι άκρως αντιπαιδαγωγικά και είναι ντροπή να συζητάμε καν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε ενδεχόμενο συμπτύξεων.
Να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών/τριών για να καλυφθούν όλα τα κενά δασκάλων, νηπιαγωγών και όλων των ειδικοτήτων.
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 20/10, στις 14:00 στην Α΄ ΔΙΠΕ Αθήνας (Χίου 16-18, Μετρό Μεταξουργείο). Κηρύσσουμε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (13:00-16:00) για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση. Με το παρόν ενημερώνεται και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α Αθήνας τόσο για τη στάση εργασίας όσο και για τη συνάντηση στην οποία ζητάμε να είναι παρούσα η Διευθύντρια εκπαίδευσης.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων σε κοινό αγώνα για τη σωτηρία του δημόσιου σχολείου.

O πρόεδρος H Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης Άντα Παραφόρου»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

MATHITES
«Πέμπτη 6 Νοέμβρη κλειστά σχολεία»: Το μαθητικό κάλεσμα, τα αιτήματα και τι σημαίνει για την εκπαιδευτική ατζέντα
Κύρια αιτήματα: Όχι «τριπλές πανελλαδικές» – κάλυψη κενών – 15/τάξη στις Ομάδες Προσανατολισμού – ασφαλή κτίρια – λύσεις στη μετακίνηση – σεβασμός σε...
«Πέμπτη 6 Νοέμβρη κλειστά σχολεία»: Το μαθητικό κάλεσμα, τα αιτήματα και τι σημαίνει για την εκπαιδευτική ατζέντα
τεχνητή νοημοσύνη
Έρευνα: Οι μισοί μαθητές δεν μπορούν να ξεχωρίσουν αν το περιεχόμενο που παράγει η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι αληθινό
Περισσότεροι από τους μισούς μαθητές δεν μπορούν να διακρίνουν αν το περιεχόμενο που δημιουργεί η τεχνητή νοημοσύνη είναι αληθινό, σύμφωνα με νέα...
Έρευνα: Οι μισοί μαθητές δεν μπορούν να ξεχωρίσουν αν το περιεχόμενο που παράγει η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι αληθινό
psari
Ποια ψάρια τρώγονται κάθε εποχή; Οδηγός εποχικής κατανάλωσης από τις ελληνικές θάλασσες
Τι ψάρια είναι καλό να προτιμάμε ανάλογα με την περίοδο του χρόνου – Οφέλη για την υγεία, το περιβάλλον και την τσέπη μας
Ποια ψάρια τρώγονται κάθε εποχή; Οδηγός εποχικής κατανάλωσης από τις ελληνικές θάλασσες