μπατσελ
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Σοφία Ζαχαράκη, απηύθυνε διαδικτυακό χαιρετισμό στους συμμετέχοντες

Η δεύτερη ημέρα της επιμόρφωσης για 188 εκπαιδευτικούς και συμβούλους εκπαίδευσης ξεκίνησε σήμερα, 11 Οκτωβρίου 2025, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για την πιστοποίηση ως εκπαιδευτικών του προγράμματος IB (International Baccalaureate).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και τη διασύνδεσή του με διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης.

Η επιμορφωτική δράση άνοιξε με έναν γόνιμο διάλογο ανάμεσα στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς σχετικά με τον ρόλο τους στη διάδοση της παιδαγωγικής φιλοσοφίας του IB.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πώς οι νέες αυτές προσεγγίσεις μπορούν να ενσωματωθούν στο πλαίσιο του δημόσιου σχολείου, δίνοντας έμφαση στην κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα και τη διεθνή συνείδηση των μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν ιδέες, εμπειρίες και προβληματισμούς γύρω από τη μεταφορά των αξιών του IB στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Σοφία Ζαχαράκη, απηύθυνε διαδικτυακό χαιρετισμό στους συμμετέχοντες.

Η Υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος IB για την ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης, καθώς και στις ευκαιρίες που προσφέρει στους μαθητές και στις σχολικές κοινότητες.

Τόνισε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί ένα τολμηρό βήμα εξωστρέφειας και ένα σημαντικό εργαλείο εκσυγχρονισμού του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Η δεύτερη ημέρα της επιμόρφωσης συνεχίστηκε με εντατικές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια, όπου οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη τις διδακτικές αρχές και μεθοδολογίες του IB.

Οι δραστηριότητες επικεντρώθηκαν στην ομαδική εργασία, την ενεργό συμμετοχή των μαθητών και τη διαθεματική μάθηση, στοιχεία που βρίσκονται στον πυρήνα της φιλοσοφίας του προγράμματος.

Η επιμόρφωση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής προετοιμασίας για την πιστοποίηση των πρώτων δημόσιων σχολείων IB στην Ελλάδα.

Στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα πρότυπο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το οποίο θα ενισχύει τη σύνδεση της ελληνικής εκπαίδευσης με τα διεθνή πρότυπα, προάγοντας την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Καθηγητής Βασίλειος Κουϊκόγλου
Πολυτεχνείο Κρήτης: Ο Καθηγητής Βασίλειος Κουϊκόγλου εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Τεχνητής Νοημοσύνης (NAAI)
Υπογραμμίζεται η διεθνής αναγνώριση του Πολυτεχνείου Κρήτης στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Ο Καθηγητής Βασίλειος Κουϊκόγλου εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Τεχνητής Νοημοσύνης (NAAI)
Δόμνα Μιχαηλίδου
Επίσκεψη Μιχαηλίδου σε Πόρο–Γαλατά: Άμεση λύση για ΚΔΑΠ ΑμεΑ - Προχωρά η ανακατασκευή της κατασκήνωσης
Νέα κατασκήνωση το 2026 και άμεση προσωρινή στέγη για ΚΔΑΠ ΑμεΑ
Επίσκεψη Μιχαηλίδου σε Πόρο–Γαλατά: Άμεση λύση για ΚΔΑΠ ΑμεΑ - Προχωρά η ανακατασκευή της κατασκήνωσης
xeiropedes
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή εκπαιδευτικός για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών
Ο εκπαιδευτικός που φέρεται να παρενοχλούσε ανήλικες μαθήτριες δικάστηκε τελεσίδικα – Αρνείται τις κατηγορίες, μιλά για «παρεξήγηση» και σκευωρία
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή εκπαιδευτικός για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών
polytexneio kritis
Πολυτεχνείο Κρήτης: Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου για κατάληψη 15 - 17 Νοεμβρίου
Πολυτεχνείο Κρήτης: 52 χρόνια μετά – οι φοιτητές βγαίνουν στο δρόμο ενάντια σε διαγραφές, αυταρχισμό και ιδιωτικά πανεπιστήμια
Πολυτεχνείο Κρήτης: Απόφαση Φοιτητικού Συλλόγου για κατάληψη 15 - 17 Νοεμβρίου