gimnastiki
Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας τιμά την ιστορική μάχη με τον 8ο Μαθητικό Αγώνα Δρόμου

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 81 χρόνων από τη Μάχη της Ηλεκτρικής, διοργανώνει την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2025 τον καθιερωμένο Μαθητικό Αγώνα Δρόμου, μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη και τις αξίες που πρεσβεύουν οι ήρωες εκείνης της περιόδου.

Η Μάχη της Ηλεκτρικής, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1944, υπήρξε η τελευταία σημαντική μάχη του πολέμου στην Ελλάδα. Στόχος των Γερμανών κατακτητών ήταν η καταστροφή της ενεργειακής μονάδας του Κερατσινίου, η οποία τροφοδοτούσε με ρεύμα ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Η επιτυχία τους θα σήμαινε τεράστιο πλήγμα για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας.

Όμως, χάρη στην αυτοθυσία εκατοντάδων μαχητών, το σχέδιο αυτό αποτράπηκε. Οι ήρωες στάθηκαν απέναντι στον φασισμό με θάρρος, αποφασιστικότητα και ιδανικά, προσφέροντας ένα λαμπρό παράδειγμα αντίστασης και ελευθερίας. Η θυσία τους αποτελεί μέχρι σήμερα πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για τις νέες γενιές.

Πιστεύοντας ότι η γνώση της ιστορίας διαμορφώνει πολίτες με δημοκρατική συνείδηση, αγωνιστικό πνεύμα και αξίες όπως η ανεξαρτησία, η ελευθερία και η αλληλεγγύη, ο Δήμος οργανώνει τον 8ο Μαθητικό Αγώνα Δρόμου ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους αγωνιστές.

Πληροφορίες διοργάνωσης

 Τοποθεσία: Περιοχή Κράκαρη, Λιπάσματα
 Ημερομηνία: Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2025
 Έναρξη εγγραφών: 9:00 π.μ.
 Ώρα εκκίνησης: 10:00 π.μ.

Στον αγώνα θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, στέλνοντας το μήνυμα ότι η ιστορία συνεχίζει να ζει μέσα από τις πράξεις και τις αξίες των νέων ανθρώπων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

rodafinos
«Αν ήμουν...»: Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση - Τι μπορεί να κάνει ο καθένας από τη θέση του
Η μεγαλύτερη απειλή δεν είναι η ΤΝ. Είναι να βγω στην αγορά εργασίας του 2030 με δεξιότητες του 2015 και νοοτροπία ότι «το πτυχίο φτάνει»
«Αν ήμουν...»: Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση - Τι μπορεί να κάνει ο καθένας από τη θέση του