education 1280
Αναστάτωση στο 5ο Δημοτικό Νέας Σμύρνης: Γονείς ζητούν άμεση κάλυψη κενών και λειτουργία Ολοήμερου προγράμματος

Με επιστολή τους προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθηνών, περισσότεροι από 150 γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, εκπροσωπώντας πάνω από 120 οικογένειες, ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, καθώς και την άμεση έναρξη της λειτουργίας της Πρωινής Ζώνης, του Ολοήμερου και του Διευρυμένου Ολοήμερου Προγράμματος.

Για ακόμη μία χρονιά, η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει το σχολείο υποστελεχωμένο, με σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και στην καθημερινότητα των εργαζόμενων γονέων. Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ούτε η Πρωινή Ζώνη ούτε το Διευρυμένο Ολοήμερο λειτουργούν, ενώ το βασικό Ολοήμερο εξυπηρετεί μόνο τις μισές τάξεις, παρά τις αυξημένες αιτήσεις.

Μέσα από την ανακοίνωσή τους, οι γονείς εγείρουν σοβαρά ερωτήματα για την έλλειψη έγκαιρου σχεδιασμού και στελέχωσης από το Υπουργείο Παιδείας και καλούν τις αρμόδιες αρχές να δώσουν άμεσα λύσεις, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των παιδιών στην ποιοτική, δημόσια εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης

Γονείς του 5ου Δημοτικού Ν. Σμύρνης ζητούν άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, λειτουργία της πρωινής ζώνης, του Ολοήμερου και του διευρυμένου Ολοήμερου προγράμματος στο Σχολείο

Πάνω από 150 γονείς, εκπροσωπώντας περισσότερες από 120 οικογένειες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Σμύρνης, υπογράφουν επιστολή προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθηνών, με αίτημα την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών και τη λειτουργία της πρωινής ζώνης, του Ολοήμερου και του διευρυμένου Ολοήμερου προγράμματος.

Για ακόμη μία χρονιά, η έναρξη του σχολικού έτους βρίσκει το 5ο Δημοτικό με σημαντικά κενά θέσεων εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα το μεν Ολοήμερο πρόγραμμα να μη λειτουργεί για τις μισές τάξεις του Σχολείου, η δε πρωινή ζώνη για καμία τάξη. Το διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα επίσης δεν λειτουργεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αν και ο αριθμός των αιτήσεων φέτος είναι πλέον του διπλάσιου του απαιτούμενου. Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους γονείς, που καλούνται να ισορροπήσουν ανάμεσα στις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

Ευλόγως, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

  • Γιατί στην εποχή του «ψηφιακού μετασχηματισμού» χρειάζονται 20 μέρες για την καταγραφή των κενών θέσεων εκπαιδευτικών;
  • Γιατί δεν καλύπτεται έγκαιρα, με μόνιμους διορισμούς και στη βάση προληπτικού σχεδιασμού, το σύνολο των κενών; Γιατί δεν προβλέπεται από την αρχή της χρονιάς ένας ικανός αριθμός αναπληρωτών ώστε να καλύπτονται άμεσα τα κενά που προκύπτουν λόγω αδειών/αποσπάσεων κλπ;
  • Πώς στηρίζεται στην πράξη ο εργαζόμενος γονιός, όταν η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο πρόγραμμα δεν λειτουργούν για εβδομάδες ή και μήνες;
  • Γιατί δε λειτουργεί, όπως προβλέπεται από την σχετική εγκύκλιο, το Διευρυμένο Ολοήμερο πρόγραμμα μέχρι τις 17:30;

Οι οικογένειες του 5ου Δημοτικού Νέας Σμύρνης καλούν το Υπουργείο Παιδείας και όλες τις αρμόδιες αρχές να δώσουν άμεσες λύσεις, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα των μαθητών και μαθητριών στην ολοκληρωμένη ποιοτική εκπαίδευση και να στηριχθούν ουσιαστικά οικογένειες και εργαζόμενοι γονείς.

Εκ μέρους του ΔΣ

του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης

Η Πρόεδρος               Η Γραμματέας

Μαρία Περράκη       Σοφία Μπαξεβάνη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΑΙΘΑ
Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία: Προκήρυξη για θέσεις προϊσταμένων και υποδιευθυντών
Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία: Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για θέσεις Προϊσταμένων και των Υποδιευθυντών
Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία: Προκήρυξη για θέσεις προϊσταμένων και υποδιευθυντών
crayons-pencils_molyvia_education_ekpaideusi.jpg
Προσλήψεις αναπληρωτών: Στις 25 Σεπτεμβρίου η Β΄ Φάση με πάνω από 7.000 προσλήψεις
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη Β’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών – Τουλάχιστον 16.000 τα κενά στα σχολεία
Προσλήψεις αναπληρωτών: Στις 25 Σεπτεμβρίου η Β΄ Φάση με πάνω από 7.000 προσλήψεις