agiasmos
Panayiotis Tzamaros / Intime News
«Δεν θα γίνουν τα παιδιά μας ντεκόρ»: Οι γονείς αντιδρούν στην παρουσία τραπεζιτών στους αγιασμούς για τη νέα σχολική χρονιά

Με έντονο τρόπο αντιδρά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων-Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καλέσει εκπροσώπους τραπεζικών ομίλων να παραβρεθούν στους αγιασμούς των σχολείων, προβάλλοντας τη συμβολή τους στη συντήρηση σχολικών κτιρίων.

Ο Πρόεδρος της ΑΣΓΜΕ, Παναγιώτης Κατηφές, καταγγέλλει ότι τα παιδιά δεν μπορούν να γίνουν «ντεκόρ» σε επικοινωνιακές φιέστες και υπογραμμίζει την ανάγκη για ασφαλή, δημόσια και δωρεάν σχολεία.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Κατηφές επισημαίνει ότι η παρουσία τραπεζιτών στις τελετές αγιασμού επιχειρεί να εμφανίσει μια εικόνα φροντίδας, ενώ στην πραγματικότητα οι συνθήκες στα περισσότερα σχολικά κτίρια παραμένουν προβληματικές.

Η ΑΣΓΜΕ καλεί τους γονείς και τους συλλόγους να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και να αντισταθούν στην εμπορευματοποίηση των σχολείων.

Παναγιώτης Κατηφές

Δήλωση Προέδρου της ΑΣΓΜΕ Παναγιώτη Κατηφέ

Δήλωση του Προέδρου της ΑΣΓΜΕ για την κυβερνητική πρόκληση να καλέσει τραπεζίτες να παρευρεθούν στους αγιασμούς στα σχολεία και να διαφημίσουν ότι «τσοντάρουν» για συντηρήσεις στα σχολικά κτίρια.

«Δεν θα γίνουν τα παιδιά μας ντεκόρ στις φιέστες τους!

Οι τραπεζίτες θέλουν να εμφανιστούν αύριο στους αγιασμούς, για να διαφημίσουν ότι «νοιάζονται» για τα σχολεία. Θράσος! Με τα δικά μας λεφτά κάνουν μερεμέτια σε ελάχιστα σχολεία, ενώ αφήνουν τα περισσότερα με ρωγμές και γιαπιά. Και μετά παριστάνουν τους ευεργέτες, την ώρα που κολυμπάνε σε δισεκατομμύρια κέρδη και χρωστάνε φόρους που δεν θα πληρώσουν ποτέ.

Ποιοι; Οι ίδιοι που πετάνε οικογένειες στο δρόμο, που θέλουν τους γονείς εξαφανισμένους από το σπίτι για να δουλεύουν 13ωρα, που πληρώνουν ψίχουλα στους εργαζόμενους. Με κυβερνήσεις που προωθούν αποφασιστικά τις ορέξεις τους, τώρα ονειρεύονται να κάνουν τα σχολεία επιχειρήσεις, να αποφασίζουν ακόμα και τι θα μαθαίνουν τα παιδιά μας.

Δεν θα τους αφήσουμε! Οι γονείς δεν θέλουμε τα παιδιά μας χειροκροτητές στις φιέστες τους, αλλά μαθητές σε ασφαλή, δημόσια και δωρεάν σχολεία, που θα μορφώνουν ολόπλευρα κάθε παιδί.

Οργανωνόμαστε και παλεύουμε: η εμπορευματοποίηση δεν θα περάσει! Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να υπερασπιστούν τον δημόσιο χαρακτήρα των σχολείων. Η πρόκληση αυτή της Κυβέρνησης επιστρέφεται».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_molivia.jpg
«Πάρτε πίσω το έγγραφο»: Έντονες αντιδράσεις για τη νέα διαδικασία αδειών εκπαιδευτικών στην Α’ Αθήνας
«Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι διανομείς εγγράφων» - Καταγγελία για πρωτοφανές έγγραφο σχετικά με τις άδειες
«Πάρτε πίσω το έγγραφο»: Έντονες αντιδράσεις για τη νέα διαδικασία αδειών εκπαιδευτικών στην Α’ Αθήνας