ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις, οι Δήμοι, η Περιφέρεια και το Υπουργείο Παιδείας αρνούνται να λάβουν μέτρα, με το σωματείο να συνεχίζει τις κινητοποιήσεις και να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις

Η Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καταγγέλλει το οξυμένο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα στην περιοχή.

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις, οι Δήμοι, η Περιφέρεια και το Υπουργείο Παιδείας αρνούνται να λάβουν μέτρα, με το σωματείο να συνεχίζει τις κινητοποιήσεις και να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις.

Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα σε ιδιοκτήτες ακινήτων στα νησιά Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Αστυπάλαια, Λειψούς, Νίσυρο και Αγαθονήσι να διαθέσουν κατοικίες για ενοικίαση και καλεί τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν την προσπάθεια επικοινωνώντας με το σωματείο.

Αναλυτικά:

Τις επόμενες ημέρες, λόγω διορισμών, στην περιοχή μας θα έρθουν αρκετοί εκπαιδευτικοί, νεοδιόριστοι-νεοδιόριστες και αναπληρωτές-αναπληρώτριες.

Είναι γνωστό το οξυμένο πρόβλημα εύρεσης στέγης για τη διαμονή τους. Δήμοι, Περιφέρεια και Υπουργείο Παιδείας αρνούνται προκλητικά να πάρουν μέτρα αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος.

Η Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, τα τελευταία χρόνια με συνεχείς παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, επισημαίνει το πρόβλημα και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή του. Το σωματείο την ίδια στάση θα συνεχίσει να διατηρεί και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ταυτόχρονα καλούμε ιδιοκτήτες ακινήτων προς ενοικίαση στην Κω, στην Κάλυμνο, στη Λέρο, στην Πάτμο, στην Αστυπάλαια, στους Λειψούς, στη Νίσυρο και στο Αγαθονήσι, να ενημερώνουν το σωματείο της Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ δίνοντας τις σχετικές πληροφορίες, στο mail του σωματείου: [email protected], ή στα παρακάτω τηλέφωνα του προεδρείου: 6977087613 (ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ), 6941666053 (ΜΑΓΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ), 6973084579 (ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΜΕΝΗ).

Καλούμε συναδέλφους και συναδέλφισσες που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος να επικοινωνούν με το σωματείο της Β΄ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Υπουργείο Παιδείας: Η προκήρυξη του 3ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων
Ο 3ος Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων 2026 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2026 - Οι επιτυχόντες θα συνεχίσουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό...
Υπουργείο Παιδείας: Η προκήρυξη του 3ου Εθνικού Διαγωνισμού Δεξιοτήτων
Καρέ καρέ η διαφυγή του 89χρονου μετά τους πυροβολισμούς στον ΕΦΚΑ
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της διαφυγής του 89χρονου μετά τους πυροβολισμούς στον ΕΦΚΑ
Καρέ καρέ η διαφυγή του 89χρονου μετά τους πυροβολισμούς στον ΕΦΚΑ - Βίντεο ντοκουμέντο
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της διαφυγής του 89χρονου μετά τους πυροβολισμούς στον ΕΦΚΑ