λάπτοπ
Αίτημα  ένταξης σε πρόγραμμα επιχορήγησης αγοράς τεχνολογικού εξοπλισμού και των Διοικητικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) απευθύνεται στον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο, ζητώντας την ένταξη των διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας στο πρόγραμμα επιχορήγησης αγοράς τεχνολογικού εξοπλισμού.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία με επιστολή της, οι διοικητικοί υπάλληλοι, περίπου 4.500 σε όλη τη χώρα, παραμένουν αποκλεισμένοι από πρωτοβουλίες που αφορούν στην αναβάθμιση του προσωπικού τεχνολογικού τους εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop). Παρά τη συστηματική χρήση του εξοπλισμού τους για τις υπηρεσιακές ανάγκες, χωρίς καμία αποζημίωση, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της τηλεργασίας στην πανδημία αλλά και σε περιόδους έντονης εργασίας, όπως φέτος τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο με τις χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών, οι διοικητικοί υπάλληλοι παραμένουν εκτός της χρηματοδοτούμενης στήριξης.

Η ΠΟΣΥΠ τονίζει πως το κόστος για την κάλυψη των αναγκών αυτών μέσω επιταγών 200 ευρώ ανά υπάλληλο θα ανερχόταν μόλις σε 900.000 ευρώ — ένα ποσό που θα μπορούσε να καλυφθεί από τις αδιάθετες επιταγές του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», στο οποίο είχαν ενταχθεί 170.000 εκπαιδευτικοί.

Στην επιστολή επισημαίνεται επίσης ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενδεχομένως να έχει ακόμη περιθώρια να συμπεριλάβει και τους διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας.

Η ΠΟΣΥΠ καλεί την ηγεσία της κυβέρνησης να αναλάβει άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να διορθωθεί αυτή η αδικία και να εξασφαλιστεί η τεχνολογική αναβάθμιση των υπαλλήλων που στηρίζουν ουσιαστικά τη λειτουργία του Υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικά η επιστολή

Αίτημα  ένταξης σε πρόγραμμα επιχορήγησης αγοράς τεχνολογικού εξοπλισμού και των Διοικητικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας.

κ. Υφυπουργέ,

Η ΠΟΣΥΠ επικοινωνεί μαζί σας, διότι πρέπει να θεραπευτεί μία κατάφορη αδικία σε βάρος μίας ολόκληρης κατηγορίας υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, αυτής των διοικητικών του υπαλλήλων, οι οποίοι εξαιρεθήκαμε από κάθε πρωτοβουλία που αφορά στην αναβάθμιση του προσωπικού τεχνολογικού μας εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop), τον οποίον πολλάκις έχουμε κάνει και κάνουμε χρήση, χωρίς καμία αποζημίωση, για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών του ΥΠΑΙΘΑ.

Η ανωτέρω χρήση έγινε όχι μόνον στην περίοδο της πανδημίας, μέσω της τηλεργασίας, αλλά συνεχίζεται αδιάκοπα και σε περιόδους έντασης της εργασίας, όπως τον φετινό Αύγουστο και Σεπτέμβριο με τις χιλιάδες προσλήψεις και διορισμούς εκπαιδευτικών, πρακτικές οι οποίες  αποτελούν πλέον την εργασιακή μας καθημερινότητα στο Υπουργείο Παιδείας, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης θεωρούμε αναιτιολόγητη, την αγνόηση των μόλις 4.500 χιλιάδων διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας (Κεντρική Υπηρεσία, Περιφερειακές Υπηρεσίες & Εποπτευόμενοι Φορείς-μέλη μας), διότι η ένταξη τους στο Πρόγραμμα επιχορήγησης αγοράς τεχνολογικού εξοπλισμού, με επιταγές, των 200 ευρώ,  θα κόστιζε μόλις 900.000 ευρώ, όταν είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΙΙ», 170.000 εκπαιδευτικοί, των οποίων οι αδιάθετες μόνον επιταγές (περίπου 4.500 αδιάθετες επιταγές), θα επαρκούσαν  για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των διοικητικών υπαλλήλων.

Άλλωστε η δράση αυτή που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε μεγάλα περιθώρια και πιθανόν να έχει ακόμη, για την συμπερίληψη μας στους δικαιούχους της.

Με την προσδοκία ότι θα προσπαθήσετε να ικανοποιήσετε το δίκαιο και εύλογο αυτό  αίτημά μας, αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βενεζουέλα
Η αρπαγή των πετρελαίων της Βενεζουέλας από χρηματοδότη του Τραμπ: Μια εντελώς… τυχαία εξαγορά
Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι στην προώθηση της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα μείζονα λόγo είχαν δισεκατομμυριούχοι χρηματοδότες του...
Η αρπαγή των πετρελαίων της Βενεζουέλας από χρηματοδότη του Τραμπ: Μια εντελώς… τυχαία εξαγορά
τα χρήματα της σύνταξης κρατάει συνταξιούχος
Πλασματικά έτη και σύνταξη: Πότε συμφέρει η εξαγορά και τι κερδίζουν οι ασφαλισμένοι
Πώς η εξαγορά χρόνου ασφάλισης μειώνει το όριο ηλικίας έως και 7 χρόνια και τι πρέπει να προσέξουν οι ασφαλισμένοι πριν την αίτηση
Πλασματικά έτη και σύνταξη: Πότε συμφέρει η εξαγορά και τι κερδίζουν οι ασφαλισμένοι