dimosio
«Το νομοσχέδιο βαφτίζει πειθαρχικά παραπτώματα ενέργειες και δράσεις που συνδέονται με την κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική δράση των δημοσίων υπαλλήλων»

Στο επίκεντρο σφοδρών αντιδράσεων βρίσκεται το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων. Ο ΣΕΠΕ Ημαθίας χαρακτηρίζει το σχέδιο νόμου «αιτία πολέμου» και καλεί τα σωματεία του νομού σε ανοιχτή σύσκεψη τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στο καφέ “Beluga”.

Στην ανακοίνωση του ΣΕΠΕ τονίζεται ότι το νομοσχέδιο δεν πρόκειται για μια απλή αυστηροποίηση των πειθαρχικών ποινών» αλλά για «ένα απαράδεκτο, κυνικό και αντεργατικό σχέδιο που, όπως υποστηρίζει, στοχεύει στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης και στην ενίσχυση του κλίματος φόβου στους χώρους εργασίας.

Σύμφωνα με το κείμενο, οι νέες ρυθμίσεις εξομοιώνουν πειθαρχικά παραπτώματα με αδικήματα του ποινικού δικαίου, ενώ θεωρούνται συνέχεια του «πογκρόμ πειθαρχικών διώξεων» κατά αγωνιστών υπαλλήλων και των κυβερνητικών προθέσεων για κατάργηση της μονιμότητας.

«Η κυβέρνηση, για ακόμη μία φορά, φέρνει σαν τον κλέφτη ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο μέσα στο καλοκαίρι», υπογραμμίζει η ανακοίνωση, κατηγορώντας την ότι επιχειρεί να δημιουργήσει «ένα ακόμα πιο ασφυκτικό και εκφοβιστικό πλαίσιο λειτουργίας» στο Δημόσιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να δώσουν μαζικό «παρών» στη σύσκεψη, επισημαίνοντας την ανάγκη για συντονισμένη, αγωνιστική απάντηση απέναντι στις νέες ρυθμίσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Πρόσκληση σε σύσκεψη τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στο καφέ “Beluga”, με αντικείμενο την αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο για το νέο πειθαρχικό ''δίκαιο''

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου των δημόσιων πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων» αποτελεί αιτία πολέμου!

Δεν πρόκειται για μια απλή αυστηροποίηση των πειθαρχικών ποινών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά για ένα απαράδεκτο, κυνικό και αντεργατικό σχέδιο, που στόχο έχει να ενισχύσει το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας μέσα στους χώρους δουλειάς, να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση, με στόχο να προχωράει η αντιλαϊκή πολιτική «άνευ αντιρρήσεως» 

Για αυτό βαφτίζει πειθαρχικά παραπτώματα ενέργειες και δράσεις που συνδέονται με την κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική δράση των δημοσίων υπαλλήλων, βάζοντας στο ίδιο καζάνι των πειθαρχικών παραπτωμάτων και των πειθαρχικών ποινών, τα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου.

Αποτελεί τη φυσική συνέχεια του πογκρόμ πειθαρχικών διώξεων κατά αγωνιστών συναδέλφων, καθώς και των εκφρασμένων κυβερνητικών προθέσεων για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Οι επιλογές αυτές συνδέονται με την προσπάθεια εν μέσω σοβαρών και επικίνδυνων εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο, να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να υποταχθούν οι εργαζόμενοι στη γραμμή «τα κεφάλια μέσα» για να μη διαταραχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου και η προσαρμογή των επιλογών του στην πολεμική οικονομία.

Η κυβέρνηση καθόλου τυχαία, για ακόμη μία φορά, φέρνει σαν τον κλέφτη ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο μέσα στο καλοκαίρι, επιδιώκοντας να διαμορφώσει ένα ακόμα πιο ασφυκτικό και εκφοβιστικό πλαίσιο λειτουργίας και εργασίας των Δημοσίων Υπαλλήλων 

Το νομοσχέδιο έρχεται να ενισχύσει και να θωρακίσει τον αντιδραστικό Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα που διατήρησαν σε ισχύ όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα.

Βλέπουμε την προσπάθεια ακόμα μεγαλύτερης διασφάλισης και δημιουργίας ενός αντιδραστικού και εχθρικού κράτους για τις ανάγκες και τις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων, ώστε να είναι πιο «αποτελεσματικό», για να προωθεί τις στρατηγικές επιλογές των κυβερνήσεων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ο ΣΕΠΕ Ημαθίας καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού σε σύσκεψη, με αντικείμενο την αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο για το νέο πειθαρχικό ''δίκαιο'', τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, στις 7 μ.μ., στο καφέ “Beluga”.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γ.

Γραμματέας

Χατζησάββας Παναγιώτης Κοκοζίδου Άννα»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθηγητές
Όταν το σχολείο τελειώνει στις 14:00… αλλά οι απαιτήσεις συνεχίζονται
Η αλήθεια είναι σκληρή: κάθε ώρα που ένας δάσκαλος ή καθηγητής περνά στην τάξη, είτε για «απασχόληση» είτε για αντικατάσταση, είναι διδακτικό έργο....
Όταν το σχολείο τελειώνει στις 14:00… αλλά οι απαιτήσεις συνεχίζονται
tameio.jpg
Συντάξεις: Πόσα κερδίζουν ανά Ταμείο οι συνταξιούχοι το 2026 και το 2027 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς
Συντάξεις: Έως 312 ευρώ πάνω το 2026 και έως 696 ευρώ το 2027 [Αναλυτικοί πίνακες]
Συντάξεις: Πόσα κερδίζουν ανά Ταμείο οι συνταξιούχοι το 2026 και το 2027 με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς