ipourgeio_paideias
Οι νεοεισερχόμενοι εκπαιδευτικοί θα αξιολογηθούν κατά το πρώτο έτος της θητείας τους, όπως ορίζει το άρθρο 131 του Ν. 4823/2021 (Α΄ 136)

Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 92826/Θ2/27-7-2025 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ), τοποθετούνται οι νέοι εκπαιδευτικοί στα Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία της χώρας, σύμφωνα με τη σειρά κατάταξής τους στους τελικούς πίνακες επιλογής, καθώς και τις προτιμήσεις που δήλωσαν.

Η τετραετής θητεία των επιλεγέντων εκπαιδευτικών ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2025, οπότε και καλούνται υποχρεωτικά να αναλάβουν υπηρεσία στα αντίστοιχα Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία όπου έχουν τοποθετηθεί.

Οι νεοεισερχόμενοι εκπαιδευτικοί θα αξιολογηθούν κατά το πρώτο έτος της θητείας τους, όπως ορίζει το άρθρο 131 του Ν. 4823/2021 (Α΄ 136). Εφόσον η αξιολόγηση είναι θετική, έχουν τη δυνατότητα, κατόπιν αίτησής τους, να τοποθετηθούν οριστικά στο σχολείο μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετούς θητείας, σύμφωνα με την παράγραφο 13 του άρθρου 127 του ίδιου νόμου.

Αν δεν πληρούνται σωρευτικά οι απαραίτητες προϋποθέσεις, τότε οι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στην οργανική τους θέση και η θητεία τους λήγει αυτοδικαίως.

Δείτε την απόφαση με τα ονόματα ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

moro - vrefos.jpg
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
Κατά την πρώτη εκτίμηση της κατάστασης του παιδιού, το ιατρικό προσωπικό εντόπισε ιδιαίτερα ανησυχητικά σημάδια
Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη με θύμα παιδί τριών ετών - Μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ήταν υποσιτισμένο
γλώσσα
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αναστραμμένη Τάξη στην τάξη των “ιταλικών”: Καινοτόμος εκπαιδευτική δράση
Η δράση έχει θέμα: «Cosa Nostra, ’Ndrangheta, Camorra, Sacra Corona Unita: γλωσσικές, ιστορικές και κοινωνιολογικές εκφάνσεις της Μαφίας»
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Αναστραμμένη Τάξη στην τάξη των “ιταλικών”: Καινοτόμος εκπαιδευτική δράση
taksi_xristougenna
Μαθητές και εκπαιδευτικοί υποδέχονται τα Χριστούγεννα με γιορτή και πολιτιστικές δράσεις
Το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Κέρκυρας διοργανώνει γιορτή για μικρούς και μεγάλους
Μαθητές και εκπαιδευτικοί υποδέχονται τα Χριστούγεννα με γιορτή και πολιτιστικές δράσεις