doe
«Δεν θα ξεμπερδεύσουμε με αυτή τη διαδικασία, δε θα κλείσει εύκολα από το Υπουργείο Παιδείας», σημείωσε ο Σπύρος Μαρίνης, κατά τη διάρκεια της 94ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ

Σοβαρές προειδοποιήσεις για τις κυβερνητικές προθέσεις γύρω από το ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών απηύθυνε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), Σπύρος Μαρίνης, κατά τη διάρκεια της 94ης Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Μαρίνης, μιλώντας ενώπιον των αντιπροσώπων, τόνισε πως ο εκπαιδευτικός κόσμος δίνει εδώ και πέντε χρόνια μια σκληρή και συνεχή μάχη απέναντι στις πιέσεις της κυβέρνησης για επιβολή ενός μοντέλου αξιολόγησης που, όπως σημείωσε, δεν έχει ακόμη πετύχει τους στόχους του.

«Πήραμε μια ιδέα της σύνδεσης της αξιολόγησης με τα πειθαρχικά και με τη μονιμότητα»

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ χαρακτήρισε την κατάσταση ιδιαίτερα σοβαρή, επισημαίνοντας ότι η εφαρμογή του σχεδίου αξιολόγησης δεν είναι ουδέτερη ούτε αθώα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενδεχόμενη ανοχή ή αδιαφορία από την πλευρά των εκπαιδευτικών θα ανοίξει το δρόμο για την ψήφιση ενός νομοθετικού πλαισίου που θα περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω ως μόνιμα και θεσμοθετημένα χαρακτηριστικά του συστήματος αξιολόγησης.

Ο Σπύρος Μαρίνης προειδοποίησε ότι το σχέδιο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί "ανώδυνα", ενώ κάλεσε τις τοπικές ΕΛΜΕ και τους συλλόγους δασκάλων να ενισχύσουν την ενότητα και τη μαζικότητα της αντίδρασης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
ΥΜΑΘ: Διευρυμένες συσκέψεις με τους Πρυτάνεις των ΑΕΙ Μακεδονίας και Θράκης
Θέμα της σύσκεψης είναι η σύνδεση των AEI με την παραγωγική διαδικασία και την αγορά εργασίας και ο εντοπισμός των ερευνητικών πεδίων των...
ΥΜΑΘ: Διευρυμένες συσκέψεις με τους Πρυτάνεις των ΑΕΙ Μακεδονίας και Θράκης