Thumbnail
Ανατροπή στον Άη Στράτη: Λειτουργεί το νηπιαγωγείο – Ποιος φταίει για την αρχική απόφαση;

Με σαφείς αιχμές προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και απαντώντας στις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Αγίου Ευστρατίου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου επανέρχεται στο θέμα της λειτουργίας του νηπιαγωγείου του νησιού, υπερασπιζόμενος τις θέσεις του.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, «η αναφορά μας στο θέμα έγινε με βάση την από 4-6-2025 απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης», ενώ τονίζεται πως η ενημέρωση για ανακοινοποίηση της απόφασης, η οποία προβλέπει τελικά τη λειτουργία του νηπιαγωγείου, ήρθε μετά τη δημοσιοποίηση της πρώτης ανακοίνωσης.

Οι εκπαιδευτικοί καλούν τον Δήμαρχο «να ζητήσει ευθύνες από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης» και παράλληλα υπενθυμίζουν ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα της πρόθεσης αναστολής του νηπιαγωγείου Θάνους, καθώς και των υποβαθμίσεων στα δημοτικά σχολεία της Λήμνου, για τις οποίες συνεχίζουν να απαιτούν την ανάκλησή τους.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λήμνου

Για τη λειτουργία του νηπιαγωγείου Αγίου Ευστρατίου

  Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Δημάρχου Αγίου Ευστρατίου σχετικά με τη λειτουργία του νηπιαγωγείου του Αγίου Ευστρατίου, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  Η αναφορά του Συλλόγου μας στο θέμα αυτό έγινε με βάση την από τις 4-6-2025 απόφαση του Διευθυντή εκπαίδευσης την οποία και επισυνάπτουμε εδώ στον σύνδεσμο.

  Στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου μας, ενημερωθήκαμε για ανακοινοποίηση της απόφασης όπου φαίνεται ότι θα λειτουργήσει τελικά το νηπιαγωγείο.

  Άρα τις ευθύνες για το θέμα αυτό ας τις ζητήσει ο Δήμαρχος στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςΛέσβου.

  Βέβαια, διατηρείται η πρόθεση αναστολής λειτουργίας του νηπιαγωγείου του Θάνους και οι υποβαθμίσεις των δημοτικών σχολείων της Λήμνου που αναφέραμε στην ανακοίνωση του Συλλόγου μας, καθώς και η απαίτηση του Συλλόγου να παρθούν πίσω.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες θέσεις για Πιστοποιημένους εκπαιδευτές Ενηλίκων - Ξεκινάτε 5 ή 8/1 και πληρώνεστε άμεσα

Ρεβεγιόν με χιόνια στην Αττική - Προβλέψεις από Καλλιάνο και Κολυδά

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 31/12

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεμάτο αμφιθέατρο με φοιτητές σε Πανεπιστήμιο
Διαγραφές φοιτητών: "Τίτλοι τέλους" σήμερα για 220.000 στα Πανεπιστήμια
Άνοιξε το πρώτο μεγάλο «κύμα» αυτόματων διαγραφών για χιλιάδες φοιτητές - Ποια Πανεπιστήμια παίρνουν «παράταση ζωής» έως το 2026
Διαγραφές φοιτητών: "Τίτλοι τέλους" σήμερα για 220.000 στα Πανεπιστήμια
ierarxes.jpg
Τριών Ιεραρχών 2026: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία και τα φροντιστήρια
Εορτή των Τριών Ιεραρχών: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας - Τι ισχύει για τα φροντιστήρια
Τριών Ιεραρχών 2026: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία και τα φροντιστήρια