Τραγουδιστής
Μετά από μαζικές κινητοποιήσεις, διοργανώνεται αντιπολεμική συναυλία στις 18 Ιουνίου στην Τεχνόπολη με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών και τη συλλογή ενίσχυσης για τον παλαιστινιακό λαό, με το μήνυμα ότι η σιωπή ισοδυναμεί με συνενοχή

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ρόζα Ιμβριώτη» καταγγέλλει με σαφήνεια τη συνεχιζόμενη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, με την υποστήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη λόγω της εμπλοκής της στους πολεμικούς σχεδιασμούς της περιοχής.

Καταδικάζονται οι στρατιωτικές επεμβάσεις του Ισραήλ σε γειτονικά κράτη, ενώ τονίζεται η ανάγκη να διακοπούν άμεσα οι διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Παράλληλα, εκφράζεται η στήριξη στους λαούς της Μέσης Ανατολής, με έμφαση στην Παλαιστίνη, και καλείται ο ελληνικός λαός να ενισχύσει τη φωνή του ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από μαζικές κινητοποιήσεις, διοργανώνεται αντιπολεμική συναυλία στις 18 Ιουνίου στην Τεχνόπολη με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών και τη συλλογή ενίσχυσης για τον παλαιστινιακό λαό, με το μήνυμα ότι η σιωπή ισοδυναμεί με συνενοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού από το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ συνεχίζεται. Η Μέση Ανατολή φλέγεται από τους ίδιους υπαίτιους! Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις του Ισραήλ στους γειτονικούς λαούς, στη Συρία, στην Υεμένη, στον Λίβανο και τώρα στο Ιράν! Με το αίμα των λαών ξαναχαράζουν τα σύνορα.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη στο έγκλημα γιατί εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στον βρώμικο αυτό ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως και στον Ρωσο-ΝΑΤΟϊκό πόλεμο στην Ουκρανία.

Συνένοχοι είναι και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα αλλά και όλοι όσοι επιμένουν να μιλούν για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, όσοι εξισώνουν το θύμα με τον θύτη.

Ο λαός μας ακόμη πιο αποφασιστικά τώρα πρέπει να αναπτύξει τον αγώνα του ενάντια στην πολιτική που μπλέκει τη χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των "συμμάχων". Οι καπνοί του πολέμου σκέπασαν τη γειτονιά μας, έφτασαν στα σύνορά μας, δε χωρά άλλη αναμονή. Απαιτούμε τώρα την άμεση διακοπή των στρατιωτικών, πολιτικών και οικονομικών σχέσεων της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Τώρα να δυναμώσει η αλληλεγγύη στα αδέλφια μας στην Παλαιστίνη, στους υπόλοιπους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά με τις εξελίξεις αυτές! Καλούμε κάθε συνάδελφο/ισσα να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις αλληλεγγύης του εργατικού λαϊκού κινήματος προς τους λαούς που πλήττονται και πρωτίστως στον Παλαιστινιακό λαό. Ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» είναι πάντα παρών στους αγώνες αυτούς!

Στην κατεύθυνση αυτή, μετά τη μεγάλη πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία 15/6, καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη Συναυλία των Καλλιτεχνών 18/6 και είμαστε σε ετοιμότητα για τη συνέχεια.

Συγκεκριμένα, ο «Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος» και το «Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών», διοργανώνουν αντιπολεμική συναυλία στήριξης του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ Δήμου Αθηναίων την Τετάρτη 18 του μήνα στις 20.30.

Στη συναυλία θα πάρουν μέρος σημαντικοί καλλιτέχνες που με τα τραγούδια τους και την μουσική τους θα εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό.

Δεν μπορούμε να σωπαίνουμε ενώ εκτυλίσσεται μια γενοκτονία με θύμα τον Παλαιστινιακό λαό και θύτη το κράτος του Ισραήλ. Τίποτα δεν νομιμοποιεί τις εκατόμβες των θυμάτων, την ολοκληρωτική ισοπέδωση και τον μαζικό διωγμό. Ενώνουμε τη φωνή μας και με τα καλλιτεχνικά σωματεία «Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΑΥΓΗ»! Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία στη Γάζα. Ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος!

Η είσοδος στη συναυλία 18/6 είναι ελεύθερη, θα υπάρχει κουτί συλλογής χρημάτων για ενίσχυση του Παλαιστινιακού Λαού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνοδος πρυτανεων
Δεσμεύσεις από τον υφυπουργό Παιδείας Ν. Παπαιωάννου, αλλά με αστερίσκους για τα ΑΕΙ: Υποσχέσεις ενίσχυσης και μια δύσκολη πραγματικότητα
Τι είπε ο υφυπουργός Παιδείας στην 1η Σύνοδο των Εκτελεστικών Διευθυντών ΑΕΙ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου Πρυτάνεων στον Βόλο
Δεσμεύσεις από τον υφυπουργό Παιδείας Ν. Παπαιωάννου, αλλά με αστερίσκους για τα ΑΕΙ: Υποσχέσεις ενίσχυσης και μια δύσκολη πραγματικότητα
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ευρώπη σε σταυροδρόμι: όταν η «δύο ταχυτήτων» Ένωση παύει να είναι ταμπού
Το βέβαιο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται ξανά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. - Τι περιλαμβάνει το γερμανικό σχέδιο
Ευρώπη σε σταυροδρόμι: όταν η «δύο ταχυτήτων» Ένωση παύει να είναι ταμπού
ωνα
Μεγάλη συναυλία στην Καλλιθέα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου το Σάββατο 31 Ιανουαρίου
Σάββατο 31/1: Γιορτή μουσικής και δημόσιας παιδείας στην πλατεία Δαβάκη
Μεγάλη συναυλία στην Καλλιθέα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου το Σάββατο 31 Ιανουαρίου
γριπη
Υπογράφτηκε από την υπουργό Παιδείας η Εγκύκλιος για τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης
Γιατί η γρίπη Α δεν είναι «απλή ίωση» – Τι λένε οι ειδικοί - Τι πρέπει να προσέξουν γονείς και μαθητές
Υπογράφτηκε από την υπουργό Παιδείας η Εγκύκλιος για τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης