Παιδιά στη Γάζα
Παλαιστίνιοι γιατροί επεσήμαναν ότι οκτώ άνθρωποι - ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά - σκοτώθηκαν στο σχολείο Μούσα Ίμπιν Νουσάιρ στην πόλη της Γάζας όπου στεγάζονταν εκτοπισμένοι

Τουλάχιστον 28 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες σε ισραηλινά πλήγματα εναντίον διάφορων περιοχών της Λωρίδας της Γάζας, εκ των οποίων οκτώ σε πλήγμα εναντίον σχολείου όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο οικογένειες εκτοπισμένων στην πόλη της Γάζας, δήλωσαν γιατροί, ενώ ο ισραηλινός στρατός ζήτησε την εκκένωση ενός νοσοκομείου στο βόρειο τμήμα του θύλακα.

Παλαιστίνιοι γιατροί επεσήμαναν ότι οκτώ άνθρωποι - ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά - σκοτώθηκαν στο σχολείο Μούσα Ίμπιν Νουσάιρ στην πόλη της Γάζας όπου στεγάζονταν εκτοπισμένοι.

«Αεροπορική πλήγμα εναντίον του σχολείου Μούσα Ίμπιν Νουσάιρ, όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες εκτοπισμένοι, στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, προκάλεσε οκτώ νεκρούς, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά», διευκρίνισε από την πλευρά του ο Μάχμουντ Μπάσαλ εκπρόσωπος της παλαιστινιακής πολιτικής προστασίας.

Σύμφωνα με την πολιτική προστασία, «ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα με στόχο την οικία της οικογένειας Αμπού Σάμρα στη Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», προκάλεσε άλλα 13 θύματα.

Ακόμη τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στην πόλη της Γάζας από ισραηλινό πλήγμα με drone «εναντίον πολιτικού οχήματος».

Τουλάχιστον 5 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σε δύο χωριστές αεροπορικές επιδρομές στη Ράφα και τη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Στην πόλη Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα της Γάζας όπου ο στρατός του Ισραήλ πραγματοποιεί εντατικές επιχειρήσεις από τον Οκτώβριο, ο Χούσαμ Αμπού Σαφίγια διευθυντής του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν δήλωσε ότι ο στρατός ζήτησε από το προσωπικό να απομακρυνθεί και να μετακινήσει τους ασθενείς και τους τραυματίες σε άλλη ιατρική δομή της περιοχής.

Ο Αμπού Σαφίγια υπογράμμισε ότι αυτό είναι «σχεδόν αδύνατο», διότι το προσωπικό του νοσοκομείου δεν διαθέτει ασθενοφόρα για να μεταφέρει τους ασθενείς.

Χθες Σάββατο ο διευθυντής του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν απηύθυνε έκκληση για φάρμακα και τρόφιμα, τονίζοντας ότι πλέον η ιατρική δομή δεν μπορεί να προσφέρει βοήθεια στους ασθενείς.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας της Χαμάς προειδοποίησε ότι το νοσοκομείο αντιμετωπίζει και ελλείψεις πόσιμου νερού. Όπως κατήγγειλε, ο ισραηλινός στρατός δεν επιτρέπει τον ανεφοδιασμό του Καμάλ Αντουάν με βασικά είδη και παρεμποδίζει την πρόσβαση των γιατρών και των νοσηλευτών σε αυτό.

Ο Αμπού Σαφίγια προειδοποίησε εξάλλου ότι κάποιοι ασθενείς ενδέχεται να πεθάνουν, αν δεν λάβουν άμεσα βοήθεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sakis rouvas
Ποιοι είναι οι ηθοποιοί πίσω από τις φωνές των αγαπημένων μας κινουμένων σχεδίων;
Πόσες φορές βλέποντας μια παιδική ταινία ή σειρά μεταγλωττισμένη στα ελληνικά δεν σκεφτήκατε: "Αυτή η φωνή μου είναι γνώριμη";
Ποιοι είναι οι ηθοποιοί πίσω από τις φωνές των αγαπημένων μας κινουμένων σχεδίων;
skylos
Αύξηση διαζυγίων και κατοικίδια: Ποιος κρατάει τον σκύλο;
Όταν ένα ζευγάρι χωρίζει, πέρα από την κατανομή της περιουσίας, τη διατροφή και την επιμέλεια των παιδιών, συχνά προκύπτει και ένα άλλο ζήτημα: ποιος...
Αύξηση διαζυγίων και κατοικίδια: Ποιος κρατάει τον σκύλο;