Η Περιφέρεια Αττικής εξασφαλίζει μετακίνηση στο σχολείο για 37.000 μαθητές - Πρόσκληση σε επαγγελματίες οδηγούς
Σχεδόν 37.000 μαθητές μεταφέρονται καθημερινά σε δημόσια σχολεία με 2.000 δρομολόγια λεωφορείων και ταξί, και οι ανάγκες αυξάνονται, κυρίως για τα ειδικά σχολεία

Η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο την ενίσχυση του δικτύου μεταφοράς μαθητών, δίνοντας έμφαση στη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των παιδιών στο σχολείο.

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Έρρικας Πρεζεράκου, σχεδόν 37.000 μαθητές μεταφέρονται καθημερινά σε δημόσια σχολεία με 2.000 δρομολόγια λεωφορείων και ταξί, και οι ανάγκες αυξάνονται, κυρίως για τα ειδικά σχολεία.

Η Αντιπεριφερειάρχης απηύθυνε κάλεσμα σε επαγγελματίες του κλάδου μεταφορών να εγγραφούν στο σχετικό μητρώο, ενόψει νέων διαγωνισμών τριετούς διάρκειας, ενώ παράλληλα ζήτησε τη στήριξη των Αντιδημάρχων Παιδείας για την ενημέρωση των τοπικών φορέων.

Μέσω ενός κατατοπιστικού βίντεο, επιχειρείται η καθοδήγηση των ενδιαφερομένων ώστε η διαδικασία συμμετοχής να γίνει πιο προσβάσιμη. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να εξασφαλιστεί ότι κανένα παιδί δεν θα στερηθεί τη σχολική του φοίτηση λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου.

Αναλυτικά:

Εκστρατεία ενημέρωσης όλων των επαγγελματιών μεταφορών ξεκίνησε η Περιφέρεια Αττικής, η οποία μεταφέρει καθημερινά στα δημόσια σχολεία σχεδόν 37.000 παιδιά με 2.000 δρομολόγια λεωφορείων και ταξί.

Η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Έρρικα Πρεζεράκου, τους προσκάλεσε να ενταχθούν στο σχετικό μητρώο αναδόχων, ενόψει των επικείμενων διαγωνισμών ανάθεσης υπηρεσιών μεταφοράς με τριετία διάρκεια. Μάλιστα για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ενημερωτικό βίντεο με κατανοητές και βήμα προς βήμα οδηγίες στο σύνδεσμο:  https://youtu.be/WP-nGaeJL6o

«Στόχος μας είναι τα παιδιά που δικαιούνται δωρεάν μεταφορά να πάνε όλα στο σχολείο. Υπάρχουν εξαίρετοι επαγγελματίες με τους οποίους έχουμε ήδη άριστη συνεργασία. Χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερους καθώς οι ανάγκες χρόνο με το χρόνο αυξάνονται, ιδιαίτερα στα ειδικά σχολεία. Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε ότι κανένα δεν θα λείψει από το σχολείο επειδή δεν έχει τρόπο να φτάσει», επισήμανε η Αντιπεριφερειάρχης.

Στην προοπτική αυτή, η κα Πρεζεράκου καλεί τους Αντιδημάρχους Παιδείας να συμβάλλουν καταλυτικά, ενημερώνοντας σχετικά τους επαγγελματίες μεταφορείς της περιοχής τους. «Είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει αυξημένος αριθμός εγγραφών υποψηφίων αναδόχων προκειμένου τα σχολεία να ξεκινήσουν ομαλά και τα παιδιά μας να είναι εκεί με ασφάλεια, συνέπεια και φροντίδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 31/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: «H ανεργία στη χώρα μας είναι σήμερα μικρότερη από της Σουηδίας»
Κυρ. Μητσοτάκης: H ανεργία στη χώρα μας είναι σήμερα μικρότερη από αυτή της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Ισπανίας
Μητσοτάκης: «H ανεργία στη χώρα μας είναι σήμερα μικρότερη από της Σουηδίας»
το κτίριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ
Νέο Μεγάλο Αφιέρωμα στα μοριοδοτούμενα Μεταπτυχιακά Εκπαιδευτικών 2025
Το alfavita.gr ειναι το μεγαλύτερο ενημερωτικό site για την εκπαίδευση με πάνω από 4.000.000 μοναδικούς επισκέπτες το μήνα! Και φέτος παρουσιάζουμε...
Νέο Μεγάλο Αφιέρωμα στα μοριοδοτούμενα Μεταπτυχιακά Εκπαιδευτικών 2025