Σήμερα το πρωί της Τετάρτης παρουσιάστηκε προσωρινή δυσλειτουργία στην Τράπεζα Θεμάτων, προκαλώντας ανησυχία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, το πρόβλημα εντοπίστηκε στον κεντρικό μηχανισμό ταυτοποίησης και πρόσβασης χρηστών. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα είχε διακοπεί προσωρινά, ωστόσο, λίγο πριν από τις 8:00 π.μ., η λειτουργία της αποκαταστάθηκε πλήρως.
Λόγω κυβερνοεπίθεσης το πρόβλημα στην Τράπεζα Θεμάτων
Το περιστατικό αποδόθηκε σε κυβερνοεπίθεση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή «Newsroom» της ΕΡΤ.
Ο ίδιος σημείωσε ότι επρόκειτο για επίθεση με επίκεντρο το υπουργείο Παιδείας, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά από τις τεχνικές ομάδες του gov.gr και τις συναρμόδιες υπηρεσίες.
Το υπουργείο υπογράμμισε πως το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε κεντρικά και συντονισμένα, διαβεβαιώνοντας ότι το σύστημα πλέον λειτουργεί κανονικά.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
Στις 7:55 π.μ. το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Η λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας έχει αποκατασταθεί και η πρόσβαση στην πλατφόρμα πραγματοποιείται πλέον κανονικά.
Η προσωρινή δυσλειτουργία σχετιζόταν με τον κεντρικό μηχανισμό ταυτοποίησης και διαβαθμισμένης πρόσβασης των χρηστών.
Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε, κεντρικά από όλα τα συναρμόδια υπουργεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες και το σύστημα λειτουργεί ομαλά".
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 21/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ