διωξεις
Η Ομοσπονδία δηλώνει έμπρακτα τη συμπαράστασή της προς τις εκπαιδευτικούς Χρύσα Χοτζόγλου και Σοφία Καψαλάκη, οι οποίες διώκονται για την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων μαθητών και τη δημόσια καταγγελία σοβαρών ελλείψεων στις σχολικές δομές

Σε ένα κρίσιμο σημείο για την εκπαιδευτική κοινότητα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ -το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π.)- προχωρά σε αποφασιστικές κινήσεις στήριξης απέναντι σε διώξεις εκπαιδευτικών που σήκωσαν ανάστημα απέναντι σε σοβαρά ζητήματα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία δηλώνει έμπρακτα τη συμπαράστασή της προς τις συναδέλφισσες Χρύσα Χοτζόγλου και Σοφία Καψαλάκη, οι οποίες διώκονται για την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων μαθητών και τη δημόσια καταγγελία σοβαρών ελλείψεων στις σχολικές δομές.

Στο πλαίσιο αυτό, προκηρύσσεται τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 20 Μαΐου 2025 (11:00–14:00) με παράσταση διαμαρτυρίας στις 11:30 στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά, όπου δικάζεται η κ. Χοτζόγλου. Παράλληλα, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής καλεί σε στάση εργασίας από 08:00 έως 11:00 για να υποστηριχθεί η κ. Καψαλάκη, η οποία περνάει από ακρόαση με ερώτημα δυνητικής αργίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής.

Η Ομοσπονδία απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλα τα μέλη του ΕΕΠ και ΕΒΠ να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

«Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. είναι το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.), μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και τις Ε.Δ.Υ., αποφάσισε να στηρίξει τις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς που διώκονται ποινικά και κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας 11:00-14:00μ.μ την Τρίτη 20 Μαΐου 2025 σε παράσταση Διαμαρτυρίας 11:30π.μ. στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά(Κολοκοτρώνη 55-κοντα στο σταθμό Μετρό Δημοτικό Θέατρο)ως συμπαράσταση στην συνάδελφό εκπαιδευτικό κ. Χρύσα Χοτζόγλου.

Επίσης την Τρίτη 20 Μαΐου 2025 στις 9:00 π.μ. στη Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (Ξενίας 24) περνάει από ακρόαση με ερώτημα δυνητικής αργίας η συνάδελφος εκπαιδευτικός κ. Καψαλάκη Σοφία επειδή τόλμησε να καταγγείλει δημοσίως την έλλειψη σχολικού νοσηλευτή σε μαθητή της και ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 8:00π.μ. έως τις 11:00π.μ. για όσους συναδέλφους επιθυμούν να συμπαρασταθούν.

Καλούμε τους συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ να συμπαρασταθούν και στηρίξουν τις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teachers
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους
Πότε θα πληρωθούν το 15νθήμερο οι μόνιμοι και το μηνιάτικο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους
Κλειστά σχολεία
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μετά το Πάσχα;
H επιστροφή στην εκπαιδευτική καθημερινότητα δεν θα είναι ίδια για όλους, καθώς μια μερίδα μαθητών στην Αττική αλλά και στην επαρχία θα απολαύσει μια...
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μετά το Πάσχα;