δελφοι
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο Πρύτανης του ΓΠΑ παρουσίασε για πρώτη φορά τον κύκλο των τριών συντελεστών, βιοποικιλότητα, ανταγωνισμός πόρων, μικροκλιματική αλλαγή

Ο χωροταξικός σχεδιασμός και οι επιπτώσεις της άναρχης δόμησης ήταν από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στο πάνελ «Αστικός Σχεδιασμός ή Αστική Εξάπλωση;», στο πλαίσιο του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, στο οποίο το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εκπροσωπήθηκε από τον Πρύτανη, Καθ. κ. Σπυρίδωνα Κίντζιο.

Ο Πρύτανης του ΓΠΑ παρουσίασε για πρώτη φορά τον κύκλο των τριών συντελεστών -βιοποικιλότητα, ανταγωνισμός πόρων, μικροκλιματική αλλαγή- που επηρεάζονται από την άναρχη δόμηση, ως έναν οδηγό για τον μελλοντικό χωροταξικό σχεδιασμό και ως ένα βήμα πέρα από τις συμβατικές μελέτες εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν οι αλληλεπιδράσεις των διαφορετικών ανθρωπογενών παραγόντων και σε ικανό βάθος χρόνου αποτίμησης.

δελφοι

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι ομιλήτριες κα Μαρία Καραμανώφ, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ., Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, κα Μπέττυ Χατζηνικολάου, νομικός, πρώην Πρόεδρος EOT και Πρόεδρος Συμβουλίου Θεσμικού Πλαισίου ΕΛΛΕΤ, και κα Μαρία Γάτσου, Γενική Διευθύντρια του ΣΕΤΕ. Το πάνελ συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Παλαιολόγος.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο συμμετείχε, όπως κάθε χρόνο, στη φετινή διοργάνωση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, και στο πάνελ «Αστικός Σχεδιασμός ή Αστική Εξάπλωση;», μετά από πρόκληση της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ).

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης εκπαίδευσης
Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης εκπαίδευσης
Μια αυστηρά χρησιμοθηρική και μονόπλευρη Παιδεία που υπαγορεύεται από τις επιταγές της τεχνητής νοημοσύνης και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας
Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της σύγχρονης εκπαίδευσης
Μαθητές ΕΠΑΛ σχολιάζουν το θέμα στα Νέα Ελληνικά για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές: «Περιμέναμε Τεχνητή Νοημοσύνη» – Πώς σχολιάζουν τα θέματα οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ
Με τα Νέα Ελληνικά έκαναν πρεμιέρα οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ
Πανελλαδικές: «Περιμέναμε Τεχνητή Νοημοσύνη» – Πώς σχολιάζουν τα θέματα οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ