απθ
Απομακρύνθηκαν γραφεία και εξοπλισμός από τον υπό κατάληψη χώρο – Εντολή εκκένωσης από τη διοίκηση του ΑΠΘ υπό τον φόβο επεισοδίων

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με στόχο την εκκένωση της κατάληψης στον χώρο του Τμήματος Φυσικής, γνωστότερου ως «Φυσικό».

Η παρέμβαση έγινε έπειτα από εντολή της διοίκησης του Πανεπιστημίου, η οποία κάλεσε την ΕΛΑΣ, επικαλούμενη ανησυχίες για πιθανές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης των καταληψιών.

Ειδικά φορτηγά επιστρατεύτηκαν για τη μεταφορά των επίπλων – κυρίως γραφείων – που είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κτιρίου, με στόχο να αποδοθεί εκ νέου ο χώρος στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Η κατάληψη στο «Φυσικό» είχε ξεκινήσει το 2011 και, παρά την περσινή επιχείρηση εκκένωσης, οι καταληψίες επανήλθαν. Αυτή τη φορά, οι Αρχές εμφανίζονται αποφασισμένες να δώσουν οριστικό τέλος σε μια υπόθεση που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως σημείο τριβής ανάμεσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα και ομάδες φοιτητών ή αλληλέγγυων.

Το αν η σημερινή επιχείρηση σηματοδοτεί την αρχή μιας σταθερότερης περιόδου για το πανεπιστήμιο, μένει να αποδειχθεί.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρολόι - Αλλαγή ώρας
Γιατί η ώρα χωρίζεται σε 60 λεπτά
Ο τρόπος με τον οποίο μετράμε τον χρόνο σήμερα δεν είναι αποτέλεσμα σύγχρονης σκέψης, αλλά μια κληρονομιά που φτάνει χιλιάδες χρόνια πίσω.
Γιατί η ώρα χωρίζεται σε 60 λεπτά
karkinos
Καρκίνος: 6 προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Σύμφωνα με το Cancer Research UK, ο καρκίνος δεν εκδηλώνεται με τον ίδιο τρόπο σε όλους. Κάποιοι άνθρωποι εμφανίζουν εμφανή σημάδια, ενώ άλλοι μπορεί...
Καρκίνος: 6 προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Ελένη Ανουσάκη
Ελένη Ανουσάκη: «Έχω καρδιακή ανεπάρκεια» – Η εξομολόγηση για την υγεία της
Ελένη Ανουσάκη – Η μάχη για την υγεία της και οι 7 ημέρες στο νοσοκομείο: «Έχει δημιουργηθεί καρδιακή ανεπάρκεια»
Ελένη Ανουσάκη: «Έχω καρδιακή ανεπάρκεια» – Η εξομολόγηση για την υγεία της