απθ
Απομακρύνθηκαν γραφεία και εξοπλισμός από τον υπό κατάληψη χώρο – Εντολή εκκένωσης από τη διοίκηση του ΑΠΘ υπό τον φόβο επεισοδίων

Νέα επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με στόχο την εκκένωση της κατάληψης στον χώρο του Τμήματος Φυσικής, γνωστότερου ως «Φυσικό».

Η παρέμβαση έγινε έπειτα από εντολή της διοίκησης του Πανεπιστημίου, η οποία κάλεσε την ΕΛΑΣ, επικαλούμενη ανησυχίες για πιθανές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσης των καταληψιών.

Ειδικά φορτηγά επιστρατεύτηκαν για τη μεταφορά των επίπλων – κυρίως γραφείων – που είχαν τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κτιρίου, με στόχο να αποδοθεί εκ νέου ο χώρος στο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Η κατάληψη στο «Φυσικό» είχε ξεκινήσει το 2011 και, παρά την περσινή επιχείρηση εκκένωσης, οι καταληψίες επανήλθαν. Αυτή τη φορά, οι Αρχές εμφανίζονται αποφασισμένες να δώσουν οριστικό τέλος σε μια υπόθεση που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως σημείο τριβής ανάμεσα στην πανεπιστημιακή κοινότητα και ομάδες φοιτητών ή αλληλέγγυων.

Το αν η σημερινή επιχείρηση σηματοδοτεί την αρχή μιας σταθερότερης περιόδου για το πανεπιστήμιο, μένει να αποδειχθεί.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τραμπ
Τραμπ από Νταβός: Απειλές προς την Ευρώπη και επαναφορά του σχεδίου για τη Γροιλανδία
Στρατηγική ασφάλεια, δασμοί και διεθνείς αντιδράσεις στο επίκεντρο της ομιλίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ
Τραμπ από Νταβός: Απειλές προς την Ευρώπη και επαναφορά του σχεδίου για τη Γροιλανδία
σχολική αίθουσα
Σχολεία στην Αττική: Η επίσημη απόφαση της περιφέρειας για την λειτουργία τους αύριο Πέμπτη - Που θα παραμείνουν κλειστά
Τι θα γίνει αύριο Πέμπτη με τα σχολεία της Αττικής
Σχολεία στην Αττική: Η επίσημη απόφαση της περιφέρειας για την λειτουργία τους αύριο Πέμπτη - Που θα παραμείνουν κλειστά