zaxaraki
Απόφαση απόσπασης της Κανέλλας Εξαρχάκου σε θέση Διευθύντριας στο Ιδιαίτερο Γραφείο της Υπ. Παιδείας Σ. Ζαχαράκη

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κας Σοφίας Ζαχαράκη, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 405/Υ.Ο.Δ.Δ./14.04.2025, η Κανέλλα Εξαρχάκου αποσπάται σε θέση Διευθύντριας στο Ιδιαίτερο Γραφείο της Υπουργού.

Η κ. Εξαρχάκου είναι υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Η απόσπασή της τίθεται σε ισχύ από τις 13 Απριλίου 2025 και θα ισχύει μέχρι τη λήξη της θητείας της Υπουργού, με καταληκτικό Μισθολογικό Κλιμάκιο 19 της ΠΕ κατηγορίας.

Νομικό πλαίσιο της απόφασης

Η απόφαση βασίζεται στις διατάξεις:

  • των άρθρων 45 έως 47 του ν. 4622/2019 για το Επιτελικό Κράτος

  • του Π.Δ. 18/2018 (Οργανισμός του Υπουργείου)

  • του Π.Δ. 77/2023 και του Π.Δ. 27/2025 για τον διορισμό Υπουργών και την αναδιάρθρωση υπουργείων

Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4354/2015, η αποσπασθείσα υπάλληλος δικαιούται επίδομα θέσης ευθύνης.

Βάσει του ν. 5026/2023, η κ. Εξαρχάκου είναι υπόχρεη σε υποβολή Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης και Οικονομικών Συμφερόντων εντός 90 ημερών από την 16η ημέρα του μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Η δήλωση πρέπει να υποβάλλεται ετησίως, όσο διαρκεί η θητεία της, καθώς και για ένα έτος μετά τη λήξη της.

Η σχετική απόφαση φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 41437/Γ1/11.04.2025 και δημοσιεύθηκε επίσημα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 14 Απριλίου 2025.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κούβα
Πετρέλαιο για έως 20 ημέρες απομένει στην Κούβα - Συνεχείς διακοπές ρεύματος
Οι ΗΠΑ «στραγγαλίζουν» ενεργειακά την Κούβα καθώς, μετά την απαγωγή Μαδούρο, μπλόκαραν τις αποστολές βενεζουελάνικου πετρελαίου.
Πετρέλαιο για έως 20 ημέρες απομένει στην Κούβα - Συνεχείς διακοπές ρεύματος