δημοκριτειο
Συνεργασία ΙΕΠ με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ανακοινώνει τη συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με σκοπό την ανάπτυξη και τον έλεγχο θεμάτων, για τις διαγνωστικές εξετάσεις, τα οποία θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και ανάπτυξης, στα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά για την ΣΤ΄ Δημοτικού και την Γ΄ Γυμνασίου αντίστοιχα, στο πλαίσιο της Πράξης «Διεξαγωγή εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα για τους/τις μαθητές/τριες της ΣΤ΄ Τάξης των δημοτικών σχολείων και της Γ΄ Τάξης των γυμνασίων» με κωδικό ΟΠΣ 6019204.

Οι εξετάσεις αυτές πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε εθνικό επίπεδο και έχουν ως στόχο την έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών/τριών σε θέματα Γλώσσας-Κατανόησης Κειμένου και Μαθηματικών, σύμφωνα με τους στόχους/προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα, όπως αυτά αναφέρονται ή περιγράφονται στα σχετικά Προγράμματα Σπουδών.

Με τη νέα αυτή συνεργασία, το ΙΕΠ επιδιώκει να διασφαλίσει ότι οι διαγνωστικές εξετάσεις θα παραμείνουν εργαλείο ενίσχυσης της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

διαγνωστικες

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας
ΑΣΕ: Νομοσχέδιο «σκούπα» με φωτογραφικές διατάξεις για «εκλεκτούς»
«Την επόμενη φορά μη μπείτε καν στον κόπο, γράψτε τα ονοματεπώνυμα…» - Σφοδρή επίθεση της ΑΣΕ για τα άρθρα 82 και 83 του νέου νομοσχεδίου
ΑΣΕ: Νομοσχέδιο «σκούπα» με φωτογραφικές διατάξεις για «εκλεκτούς»
ΔΟΕ
ΔΟΕ: Στάση εργασίας για την εργασιακή εξουθένωση και απαξίωση των εκπαιδευτικών
Πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 26 Μαρτίου – Στο επίκεντρο οι συνθήκες εργασίας και η ανάγκη ουσιαστικής στήριξης από την Πολιτεία
ΔΟΕ: Στάση εργασίας για την εργασιακή εξουθένωση και απαξίωση των εκπαιδευτικών