Πανελλαδικές
Ωνάσεια Σχολεία: «Να μη δεχτούμε τα ψίχουλα σε ευρώ που μας δίνουν για να μας κλείσουν το στόμα αυτοί/ές που μας "παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα"!»

Να μην δηλώσει κανείς και καμία συμμετοχή στις επιτηρήσεις των εξετάσεων των Ωνάσειων σχολείων καλεί τους εκπαιδευτικούς ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης».

«Τα Ωνάσεια σχολεία αποτελούν μέρος της προσπάθειας από την πλευρά της κυβέρνησης και της εξουσίας να αποδομήσει την έννοια της δημόσιας εκπαίδευσης, έστω και αυτής που ξέρουμε, ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό για όλους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

«Να μη δεχτούμε τα ψίχουλα σε ευρώ που μας δίνουν για να μας κλείσουν το στόμα αυτοί/ές που μας "παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα"!» προσθέτει.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Αριστοτέλης»

Καμία και κανένας εκπαιδευτικός να μην δηλώσει για επιτήρηση στα Ωνάσεια Σχολεία! Ο αγώνας που δίνουμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης συνεχίζεται – τα σχολεία ανήκουν στις γειτονιές, όχι στους εφοπλιστές

Εν μέσω πειθαρχικών διώξεων και πλήρης αδιαφορίας για το δημόσιο σχολείο, το υπουργείο καλεί τους εκπαιδευτικούς της χώρας να δηλώσουν συμμετοχή ως επιτηρητές/τριες στις εξετάσεις για τα Ωνάσεια σχολεία!

Το σωματείο μας καλεί να μην δηλώσει κανείς και καμία συμμετοχή στις επιτηρήσεις των εξετάσεων των Ωνάσειων σχολείων.

Τα Ωνάσεια σχολεία αποτελούν μέρος της προσπάθειας από την πλευρά της κυβέρνησης και της εξουσίας να αποδομήσει την έννοια της δημόσιας εκπαίδευσης, έστω και αυτής που ξέρουμε, ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό για όλους.

Δημόσιο σχολείο της γειτονιάς σημαίνει πρώτα απ’ όλα ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς και διακρίσεις.

Να μη δεχτούμε τα ψίχουλα σε ευρώ που μας δίνουν για να μας κλείσουν το στόμα αυτοί/ές που μας "παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα"!

Δεν θα πάψουμε να μιλάμε και να αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά, στο ύψος των αναγκών τους και στο μπόι των ονείρων τους!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                      Η γραμματέας

Κάιλα Μυρσίνη                                  Τάσσου Δήμητρα

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης
Σκληρή απάντηση διευθυντή του ΕΣΥ στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Θράσος απύθμενο, οι 5 συνεχόμενες εφημερίες είναι παράνομες»
Η ανάρτηση-καταπέλτης καρδιολόγου κατά Γεωργιάδη για τις συνθήκες γαλέρας στα νοσοκομεία
Σκληρή απάντηση διευθυντή του ΕΣΥ στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Θράσος απύθμενο, οι 5 συνεχόμενες εφημερίες είναι παράνομες»
Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας: «Προ των πυλών» ο νέος πολιτικός φορέας – Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη από την Κρήτη
Οι προγραμματικές δεσμεύσεις Τσίπρα για ακρίβεια, στέγαση και ενέργεια
Αλέξης Τσίπρας: «Προ των πυλών» ο νέος πολιτικός φορέας – Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη από την Κρήτη
ταμ
Προσωρινή παύση πυρός στην Ουκρανία πρότεινε ο Πούτιν στον Τραμπ – Θετική η πρώτη αντίδραση Ζελένσκι
Πρωτοβουλία Πούτιν για εκεχειρία στην Ουκρανία με φόντο την επέτειο της 9ης Μαΐου
Προσωρινή παύση πυρός στην Ουκρανία πρότεινε ο Πούτιν στον Τραμπ – Θετική η πρώτη αντίδραση Ζελένσκι